VERSLAG: The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar

print
mail to friend

VERSLAG: Wouter Braaksma  

The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar

Als we naar het drumstel van Black Box Revelation kijken gaat het de band goed af. Bij ieder nieuw album en tour lijkt het drumstel zich gestaagd uit te breiden en zo zou je de groei van de band ook kunnen zien. Langzaam aan zijn ze de puberstreken kwijt geraakt en beginnen ze volwassen te worden. De laatste plaat is opgenomen samen met Alain Johannes (Them Crooked Vultures, Queens Of The Stone Age en nog veel meer) en dit zorgde ervoor dat het duo ook in Amerika flink aan het touren is geslagen.

De Belgen beginnen gretig met ‘Set Your Head On Fire’ en blijven in het begin van de set knallen met de meer uptempo nummers. Jan Paternoster, zanger en gitarist van de band, laat maar al te graag zien hoe hij het instrument de baas is en de solo’s vliegen gedurende het hele optreden om de oren. Soms klinken de solo’s teveel van hetzelfde en het andere moment klinkt het ongelofelijk lekker. Dit is dan ook het grote minpunt van het optreden. Sommige nummers lenen zich beter voor een solo dan andere nummers en door continu Jan z’n vingersnelheid te testen komt het tempo van het optreden tot stilstand. Jammer is het dan ook om te zien dat er geen plek is voor een drumsolo. Op deze manier verdwijnt drummer Dries compleet terwijl hij goed en strak aan het meppen is vanavond.

Met zijn rol als blikvanger weet Paternoster voor de rest van de avond wel raad. Hij stapt op het publiek af, maakt opzwepende gebaren naar het publiek en geeft high five ’s. Met een man als deze is het ook maar goed dat het een duo betreft, want je weet nu soms al niet waar je naar moet kijken. Eén keer wordt er eigenlijk maar echt de vaart in gegooid wanneer de band van ‘I Think I Like You’ direct over gaat naar ‘Do I Know You’. Het nieuwe materiaal maar ook zeker het oude materiaal wordt goed ontvangen en bij de toegift, met ‘Madhouse’ als hoogtepunt, wil het publiek meer. Nadat Jan en Dries voor de tweede keer van het podium verdwijnen blijft een groot gedeelte nog wachten in zaal op meer, maar helaas. Het was een heerlijke avond voor de gitaarliefhebber maar als er één punt van kritiek gegeven moet worden: gun Dries ook zijn moment.

FOTOGRAFIE: Marco Smeets  

Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar Black Box Revelation foto The Black Box Revelation - 26/4 - Effenaar
 
 
volgende reviewfestival logo

THE STRANGLERS - 26/4 - TIVOLIDonderdagavond 26 april deden The Stranglers Tivoli Oudegracht in Utrecht...

festival logovorige review

DANDY WARHOLS - 25/4 - MELKWEG The Dandy Warhols bestaat inmiddels twintig jaar en kwam samen met een nieuw...