VERSLAG: The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje

print
mail to friend

VERSLAG: Marco Vlot  

The Hot Stewards: een feest der herkenning

Men neme hits uit de jaren tachtig en overgiet deze met een rocksausje. Zie hier het recept waarmee The Hot Stewards al een aantal jaar menig feest opleuken. De band heeft zelfs al twee cd’s met dit soort werk gevuld. Ter ere van de release van de laatste daarvan, Ambassadors of Love, spelen ze vanavond in de kleine zaal van het Paard van Troje in Den Haag.

In het voorprogramma staat de Haagse band Soul Sister Dance Revolution. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden spelen zij stevige rock waarbij het orgel een grote rol speelt. Dit doen ze vol overtuiging en de energie spat er dan ook van af. Vooral zanger/gitarist Thomas en toetsenist Camiel gaan volledig los achter hun instrumenten. Ze spelen een thuiswedstrijd, maar het zijn de kwaliteit en de energie op het podium waarmee ze het publiek voor zich winnen. Ze krijgen de zaal zelfs zo ver om tijdens het uiterst aanstekelijke nummer ‘Soldiers Of Love’ bassist Timothy, die vanavond zijn laatste Haagse optreden met de band doet, toe te zingen.

Dan is het de beurt aan The Hot Stewards. Je kan je afvragen of wat ze doen slechts een gimmick is. De bandleden die er uit zien als wandelende hardrockclichés, inclusief bandana’s en gaten in de spijkerbroeken, doen het ergste vermoeden. Al gauw blijkt echter dat ze erg goed zijn in wat ze doen. Toegegeven: de zang is af en toe wat vals, maar de band speelt de overbekende nummers als 'Never Gonna Give You Up' en 'Edge Of Heaven' lekker strak en stevig. Daarnaast doen The Hot Stewards er alles aan om de zaal mee te krijgen: van iemand uit de entourage die het publiek opzweept tot attributen als ballonnen, gloeistaafjes en slingers. Het publiek slikt het als zoete koek en danst, springt en zingt er op los. Op verzoek van de zanger gaan de aanwezigen zelfs massaal zitten om de drumsolo goed in zich op te kunnen nemen, om daarna weer net zo hard door te feesten!

Misschien zijn The Hot Stewards een uit de hand gelopen grap, maar de dikke knipoog en bovenal het enorme feest dat ze in het Paard van Troje weten te bouwen maakt dat dit eigenlijk niet uitmaakt.

FOTOGRAFIE: Maaike van Grol  

The Hot Stewards foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje The Hot Stewards foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje  foto The Hot Stewards - 7/4 - Paard van Troje
 
 
volgende reviewfestival logo

WOUTER HAMEL - 9/4 - PAARD VAN TROJEWouter Hamel is bezig met het opnemen van zijn derde plaat. In het Paard van...

festival logovorige review

AMANDA SOMERVILLE - 26/3 - THE ROCK TEMPLE Ze is een muzikale duizendpoot, werkte met vele bands zoals Kamelot, Edguy,...