The Police

Engeland

In 1976 haalt drummer Stewart Copeland (Curved Air) zanger/bassist Sting (Last Exit) over om samen een nieuwe groep te beginnen. Als gitarist wordt Henry Padovani aangetrokken en The Police is een feit. Begin 1977 verschijnt de eerste single op het label van Miles Copeland, de broer van Stewart. Padovani verlaat de band in de zomer van 1977 en The Police gaat verder met een nieuwe gitarist: Andy Summers (oa Soft Machine en The New Animals).

In de nieuwe samenstelling scoort de band in april 1978 haar eerste hit: "Roxanne". Ook "Can't Stand Losing You" en "So Lonely", net als "Roxanne" afkomstig van het debuutalbum Outlandos D'Amour, worden hits. Het tweede album Regatta De Blanc zorgt voor de internationale doorbraak. Dit album bevat opnieuw grote hits waaronder "Walking On The Moon" en "Message In A Bottle".

Het derde album Zenyatta Mondatta haalt het niet het niveau van z'n voorgangers, maar levert wel een paar grote hits op waaronder "Don't Stand So Close To Me". De mannen van The Police zijn inmiddels heuse tieneridolen en om zichzelf een serieuzer imago aan te meten, wordt het vierde album The Ghost In The Machine gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur Koestler. Tijdens de opnames van dit album ontstaan grote spanningen binnen de groep.

Het vijfde en laatste abum is Synchronicity dat in 1983 verschijnt. Het bevat "Every Breath You Take", de eerste Amerikaanse nummer 1 voor de groep. Na dit album is de koek op. Er is geen artistieke uitdaging meer en de spanningen binnen de groep zijn zo hoog opgelopen dat samenwerken praktisch onmogelijk is geworden. De band gaat niet officieel uit elkaar, maar stelt een rustpauze in. De leden werken aan solo carrières en met name die van Sting is erg succesvol.

Begin 2007 maakt de band bekend weer bij elkaar te komen voor een wereldtournee waarbij in september ook de Amsterdam Arena aangedaan wordt.

OUDE OPTREDENS VAN The Police

  • 13 - 14   jun
  • 07 jun
  • 09 okt `07
  • 08 okt `07
  • 14 sep `07
  • 13 sep `07
  • 04 okt `83
  • 09 aug `80
  • 10 apr `80
  • 04 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN The Police

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Police. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Police

FOTO'S VAN The Police

Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena Foto The Police te The Police - 13/9 - Amsterdam Arena
 
Bekijk alle 6 foto's van The Police

The Police NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: