RECENSIE: Serpentarius - The End Of Law

Cover Serpentarius - The End Of Law
recensie cijfer 2013-02-06 Serpentarius is de welluidende naam van een Nederlands doommetal project dat door slechts één persoon bestierd wordt. Achter de bandnaam schuilt namelijk ene Tjeerd de Jong die we misschien nog kennen van bands als Stone In Egypt en Beyond Belief.

The End Of The Law is de titel van de debuut-EP van De Jong en zijn Serpentarius. Het schijfje telt vier nummers en duurt ruim een kwartier. De Jong speelde bijna alles zelf in, maar hij heeft ook een paar gastmuzikanten ingehuurd voor de drumpartijen en wat gitaarwerk.

De muziek van Serpentarius neigt sterk naar Black Sabbath, omdat de lijzige, bijna jankende, stem van de Jong als twee druppels water op die van Ozzy Osbourne lijkt, maar ook omdat de slepende en dreinende ritmes wat dat betreft boekdelen spreken. In ‘Shockwave From The Retrograve’, gaat tegen het einde het tempo even omhoog en horen we een prima gitaarsolo. Ook op de rest van dit schijfje wordt het nooit vrolijk, maar desondanks weet de muziek een snaar te raken. In het eveneens traag slepende ‘Ritualized’ horen we zware riffs en prima solo’s, zodat ook dit nummer het aanhoren zeker waard is. Ook nu weer zorgt een prettige tempo versnelling, net als in de andere twee nummers, voor de broodnodige variatie. Het zorgt dat de muziek niet al te eenvormig wordt, een gevaar dat bij doommetal altijd op de loer ligt.

The End Of The Law is een behoorlijk debuut voor Serpentarius. De vraag is of het als project blijft bestaan, of dat De Jong er muzikanten bij zoekt om er een echte band van te maken, inclusief live optredens. Tot het zover is doen we het met deze leuke EP.
Recensent:Jan Didden Artiest:Serpentarius Label:Eigen Beheer
Cover Various - Django Unchained

Various - Django UnchainedEen nieuwe film van Quentin Tarantino zorgt altijd voor reuring. Bij Django...

Cover Riverside - Shrine Of New Generation Slaves

Riverside (PL) - Shrine Of New Generation Slaves U kent dat gevoel vast wel; het idee slaaf van je eigen leven te zijn....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT