RECENSIE: Trip Trigger - Autononymous

print
mail to friend
Cover Trip Trigger - Autononymous
recensie cijfer 2012-08-09 Anders zijn. Dat is het doel van de Zuid-Hollandse band Trip Trigger. De band mikt met haar progressieve rock op fans van Tool en Porcupine Tree. Op haar EP Autononymous doet de band een bewonderenswaardige poging, maar het komt niet geheel uit de verf.

Slechts drie nummers telt de tweede EP van de band. Het lijkt een wat magere uitkomst, gezien het feit dat de laatste demo uit 2008 dateert. Maar aan de andere kant: beter drie nummers die sterk zijn, dan zes waarbij de helft het net niet is. En het moet gezegd, sinds 2008 heeft de vijfkoppige band uit Sassenheim duidelijk aan power gewonnen.

Waar de oude demo’s, te beluisteren op de site van de band, nog een opbouw van rustig naar hard laten horen, is het op de nieuwe EP vooral stevig. Beukende (bas)gitaren en drums, met daaronder de subtiliteit van toetsenist Erik van Ittersum, en de prima zang van Joost Kralt. Het zorgt voor een prettig geheel, waar zeker het gitaargeluid herinneringen aan Tool doet oproepen.

Toch klinken ‘Becky’, ‘Trial And Error’ en ‘Mirrored’ wat gedateerd. Ze doen denken aan een tijd waarin Deftones, Korn en Limp Bizkit (hoewel Trip Trigger zeker niet zo leeghoofdig is als laatstgenoemde) de dienst uitmaakten. Een nummer zoals die op de demo uit 2008 had voor variatie kunnen zorgen. De band moet nog meer zoeken naar een eigen gezicht en daar kan nog best wat tijd overheen gaan.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:Trip Trigger Label:Eigen Beheer
volgende recensie
Cover Various - Electrospective

Various - ElectrospectiveVaak zijn verzamelaars domweg kut-cd’s. Bij elkaar geraapte liedjes met als...

Cover Nations Afire - The Ghosts We Will Become
vorige recensie

Nations Afire - The Ghosts We Will Become De naam Nations Afire zal een aantal mensen niet bekend in de oren klinken,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT