RECENSIE: Ewert and the Two Dragons - Good Man Down

print
mail to friend
Cover Ewert and the Two Dragons - Good Man Down
recensie cijfer 2012-06-16 In de hoofdstad van Estland, Talinn, wordt ook muziek gemaakt. En eindelijk horen we daar weer eens iets van, dankzij Ewert and the Two Dragons. Good Man Down is hun tweede album, dat een jaar na de Estse release, nu ook in Nederland uit is.

Ewert and the Two Dragons begon als trio in 2008. Zanger Ewert Sundja speelde met guitarist Erki Pärnoja en drummer Kristjan Kallas vooral covers van bands als Radiohead en Jeff Buckley. Een jaar later namen ze hun debuutalbum, The Hills Behind The Hills, in drie dagen op. Daarna kwam bassist en derde draak Ivo Etti bij de band. Met zijn vieren maakten ze Good Man Down.

In Estland is de band inmiddels helemaal in de armen gesloten en nu is de rest van Europa aan de beurt. En het zou zomaar kunnen dat je met de eerste drums van opener ‘(In the End) There’s Only Love’ verkocht bent. Een sterk nummer en Ewert’s warme stem die je het album in trekt. Het is een mooie voorbode op wat komt. De percussie klinkt vaak enthousiast en de samenzang is prachtig. Nummers met hitpotentie zoals de opener en titeltrack ‘Good Man Down’ wisselen af met prachtige intieme liedjes zoals ‘Panda’. Daarna kakt het allemaal iets in. Soms klinkt het te lief. ‘You Had Me At Hello’ kent ineens wel een mooi omslagpunt, van heel klein naar groots, en daarmee sluit het album op prachtige wijze af.

Good Man Down is een heel mooi album, met enige kanttekening dat nummers, zeker naar het einde toe, weinig opbouw kennen naar een goede climax en dat het soms iets pittiger was. Maar dat is muggenziften. Good Man Down smaakt in ieder geval naar meer en maakt heel nieuwsgierig naar de toekomst van Ewert and the Two Dragons.
Recensent:Rutger Otto Artiest:Ewert and the Two Dragons Label:Talitres Records
volgende recensie
Cover Creature With The Atom Brain - The Birds Fly Low

Creature With The Atom Brain - The Birds Fly LowAls vogels laag vliegen (met name zwaluwen), kan het wel eens gaan donderen...

Cover Hatcham Social - About Girls
vorige recensie

Hatcham Social - About Girls Hatcham Social is een Londens gezelschap dat met About Girls hun tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT