RECENSIE: Stroave - Long Way From Home

print
mail to friend
Cover Stroave - Long Way From Home
recensie cijfer 2012-06-11 In 2005 richtten de Venlose broers Tim (zang) en Joë Seegers (bas) Stroave op. Inmiddels is de band aangevuld met Tom Lormans (lead gitaar) en drummer Pieter Janssen. Met haar toegankelijke rock heeft Stroave al op menig podium in het zuiden van het land gespeeld. Met hun eerste studio EP Long Way From Home willen ze zich nu ook aan de rest van het land presenteren. Met de eerste indruk verdienen ze alvast een half punt, want de cd ziet er gewoon puik uit.

De EP gaat van start met de titeltrack ‘Long Way From Home’. Dit lied laat meteen horen waar Stroave voor staat, toegankelijke en degelijk gemaakte rock. Daar valt helemaal niets op aan te merken, tenzij je niet van het genre houdt. Er wordt goed gespeeld en gezongen en het geluid is ook dik in orde. De sound van Stroave is clean, afgezien van de gitaarsolo in ‘Take Your Pride’ blijft de band keurig binnen de witte lijnen. De tracks zijn aan elkaar verwant met als enige uitzondering de ballad ‘I Am’. Die klinkt zoals een ballad moet klinken, een beetje zoet, maar de gevoelige snaar wordt goed geraakt. Hier hoor je misschien wel het beste dat Tim Seegers een prima zanger is.

Stroave is geen bijzonder spetterende of stevig rockende band. Maar ik vind het wel verfrissend om een jonge rockband te horen die niet geforceerd probeert rebels te klinken. Je bent rebels of je bent het niet. Stroave is het niet, maar heeft wel een EP afgeleverd met goed gemaakte volwassen liedjes. Daar mogen ze best trots op zijn.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Stroave Label:Eigen Beheer
volgende recensie
Cover Portico Quartet   - Portico Quartet

Portico Quartet - Portico Quartet Portico Quartet is een band uit London, die bestaat uit Jack Wyllie...

Cover The Risque - For the Kids
vorige recensie

The Risque - For the Kids Wat een verademing kan dat toch zijn; twaalf liedjes in vijfendertig minuten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT