RECENSIE: Duncan Lloyd - Seeing Double

Duncan Lloyd – Seeing Double
recensie cijfer 2008-09-27 Om het voortijdig lekken van een album te voorkomen worden recensie exemplaren tegenwoordig vaak digitaal gebrandmerkt. Ook worden soms cd’s met snippets opgestuurd of wordt de muziek elke minuut even weggedraaid om plaats te maken voor een vervelende stem die je meedeelt dat je naar een recensie exemplaar zit te luisteren. Dit soort cd’s zijn natuurlijk onmogelijk te recenseren. Bij het Engelse label Warp Records hebben ze weer een andere truc van stal gehaald om de kans op voortijdig uitlekken van Duncan Lloyd’s eerste soloalbum te verkleinen. De tien songs op Seeing Double zijn onderverdeeld in 99 tracks. Achterop het hoesje staat netjes aangegeven dat de tweede song ‘Make Your Escape’ begint bij track elf. Je kunt de cd dus gewoon beluisteren. En recenseren. Alleen het skippen tussen de verschillende songs is iets meer werk dan normaal.

Helaas is deze opdeling in 99 tracks ook meteen het spannendste wat er over Seeing Double te vertellen is. Bij de opnames van de twee tot nu toe verschenen Maxïmo Park albums werd er in de studio lang aan de verschillende songs geschaafd. Voor zijn soloplaat heeft Lloyd er echter voor gekozen om de liedjes in hun pure vorm op de plaat te zetten, zodat de originele ideeën bewaard blijven en niet verwateren door overproductie. Dit is op zich een goed idee, maar de minimale productie heeft ervoor gezorgd heeft dat de het hele album vrij vlak klinkt. De monotone stem van Lloyd helpt hierbij natuurlijk ook niet. Door dit gebrek aan dynamiek is Seeing Double een vrij saaie plaat geworden en dat is jammer omdat er best een paar leuke liedje op staan.

Seeing Double begint goed met ‘7 Letters’ en ‘Make Our Escape’. Vooral het laatstgenoemde nummer heeft een goedgevonden melodie. Tijdens de eerste single ‘Suzee’ begint echter de verveling toe te slaan. Gelukkig zijn ‘You Are Partly To Blame’ en de titeltrack wel weer behoorlijk goede nummers, maar de meeste andere songs hebben gewoon te weinig smoel. Misschien had Lloyd daar toch iets langer aan moeten schaven.

Dit soloalbum van Duncan Lloyd blijft helaas hangen in goede bedoelingen. Sommige liedjes zijn gewoon goed en met wat meer dynamiek had het misschien wel een heel leuk album kunnen worden. Nu is Seeing Double echter vrij saai.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Duncan Lloyd Label:Warp
Iskald – Revelations Of Reckoning Day

Iskald - Revelations of Reckoning DayNoorwegen is al jaren hofleverancier van de allerbeste blackmetal. Sinds de...

Underground Railroad – Sticks And Stones

Underground Railroad - Sticks and Stones Underground Railroad bestaat uit drie Fransen – twee heren en een dame –...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT