Act1

Uit: Zeist - Nederland

Act1 is een jonge band uit Zeist en omgeving. De vier leden vormen sinds 2011 een band en hebben elkaar op de middelbare school leren kennen. De naam Act1 is ontstaan tijdens hun eerste optreden. De toen nog naamloze band stond als eerste act op het programma als "Act1".

De band schrijft zijn muziek door rock met verschillende stijlen als jazz, blues en reggae te combineren. Intussen heeft Act1 een avond vullend repertoire van zelfgeschreven nummers dat door de Utrechtse stichting Young Locals inventief en vooruitstrevend werd genoemd. De muziek van Act1 is niet echt met een voorbeeld te vergelijken, maar het heeft wat weg van Pink Floyd en de Red Hot Chili Peppers. De tekst, muziek en zang vormen een geheel waardoor een bijzondere sfeer ontstaat, die zich in sommige nummers ontwikkelt van breekbaar en gevoelig naar explosieve rock.

Act1 heeft al een groot aantal optredens op zijn naam staan. Onder andere waren ze in 2013 te zien in een zesdelig televisie programma van de AVRO, waarin de zes beste schoolbands van Nederland werden gevolgd. Hierbij belandden ze uiteindelijk in de finale, met hun coach Lange Frans . Ze traden op voor een zeer enthousiaste jury van Eric van Tijn, Martin Buitenhuis en Sharon Doorson.

In 2014 stond Act1 onder meer in het voorprogramma van Rigby in de Peppel in Zeist, wonnen ze de eerste prijs muziek van de Kunstbende Utrecht en vervolgens de tweede prijs muziek in de landelijke finale van de Kunstbende in de Melkweg in Amsterdam.

Verder stond Act1 in 2014 op de Uitmarkt in Amsterdam en wonnen ze in de finale van de Belgische muziekwedstrijd "Imagine" in de Botanique in Brussel, een concerttour naar Kroatie die in december 2014 zal plaatsvinden.

Op 20 september 2014 heeft Act1 z’n eerste EP "Pentagon" uitgebracht met een EP-releaseshow in de Peppel in Zeist.

De band bestaat uit:

- Simo van de Vosse (leadzang en bas)

- Toon Bosch (gitaar en tweede stem)

- Yvo Ronhaar (toets)

- Tom Smelik (drums)

OUDE OPTREDENS VAN Act1

  • 14 jun `15
  • 20 sep `14
  • 08 - 09   jun
  • 04 apr
  • 24 jan `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Act1

Wij hebben geen informatie over komende shows van Act1. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Act1

Act1 NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: