ARTIEST: Boef en de Gelogeerde Aap

print
mail to friend
Uit: Tilburg - Nederland

"Wij zijn, liefhebbers op pad. Wij zijn, op pad, met in onze hand een kompas omdat het land wacht. Wij zijn, keurmeesters op pad met een knapzak vol muziek. In het Engels noemen ze ons 'Bandit and the Sleeping-over Monkey', en in het Frans heten we 'Bandit et le Singe Logeé'. Wij zelf houden het liever op 'Boef en de Gelogeerde Aap'. Ja, wij zijn Boef en de Gelogeerde Aap."

Als duo zijn deze twee jonge ambitieuze heren actief vanaf de zomer van 2006. Voor die tijd zaten ze samen in twee andere Nederlandstalige hibbiediehop formaties. Deze zijn door creatieve meningsverschillen uit elkaar gegaan en zo begon het verhaal van de Boef en de Aap.

Samen beginnen ze op een kamer in hartje Tilburg flink te experimenteren met beats. Zowel de Boef als de Aap heeft dan nog weinig ervaring in het produceren, maar binnen een half jaar hebben ze toch een flink arsenaal aan beats op hun harde schijf staan. Deze muziekjes lopen uiteen van hiphop tot drum ’n bass, van house tot ambient en van electro tot aan lounge.

Het jaar erna bouwen de twee een eigen studio op een geheime plek onder de zon. Ook in deze studio proberen ze het één en ander uit om zo tot een eigen sound te komen. Op elk genre wordt door beide heren Nederlandstalig gerapt en worden er her en der wat tracks verspreid.

In 2008 is de stijl gedefiniëerd naar een kruising tussen dubstep, hiphop en electro. Ze besluiten om auditie te doen voor de Rockacademie in Tilburg. De Boef wordt aangenomen als producer/dj en de Aap als rapper/mc. Na wat onderling overleg besluiten de heren om zich ieder te storten op één discipline om zo het maximale uit die kunstvorm te kunnen halen. De beats van de Boef kenmerken zich door krachtige pompende baslijnen en innovatieve drumpatronen. De Aap is een echte verhalenverteller en komt met experimentele flows rijmschema’s en bananen.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (99) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Boef en de Gelogeerde Aap. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (99) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Boef en de Gelogeerde Aap

Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Boef En De Gelogeerde Aap - 21/1 - 013 Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Wu-tang Clan - 20/8 - 013 Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Wu-tang Clan - 20/8 - 013 Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Wu-tang Clan - 20/8 - 013 Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Boef En De Gelogeerde Aap - 21/1 - 013 Foto Boef en de Gelogeerde Aap te Boef En De Gelogeerde Aap - 21/1 - 013
 
Bekijk alle 15 foto's van Boef en de Gelogeerde Aapreadmore

Boef en de Gelogeerde Aap NIEUWS

Al het Boef en de Gelogeerde Aap nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
Mathijs501
no user avatar
lucje_b

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
lucje_b
Avatar Annaring
Annaring
Avatar Sanye
Sanye
Avatar greddy
greddy

Live gezien door:

Avatar Naomie
Naomie
Avatar jwinkelhof
jwinkelhof
Avatar Vigro
Vigro
Avatar BroodjeKaas
BroodjeKaas