ARTIEST: Dio (Diorno Braaf)

print
mail to friend
Uit: Amsterdam - Nederland

Rapper Dio werd geboren als Diorno Braaf op 31 mei 1988 in Amsterdam. Hij groeit op zonder vader, heeft wel een thuis, maar leeft op straat. Dit leven vormt hem en oefent invloed uit op zijn jongere jaren: zoals vaak maakt de zoek naar vermaak op straat plaats voor gevaar. Provocerend gedrag en meer dan kattenkwaad alleen geven invulling aan zijn dagelijkse bezigheden. Zijn instelling staat haaks op wat zijn achternaam zou doen verwachten: Dio is totaal niet Braaf.

Het stempel van probleemkind is een feit, en scholen zien hem liever gaan dan komen. Na diverse onderwijsinstellingen versleten te hebben blijkt een school voor moeilijk opvoedbare kinderen de laatste oplossing
Als Dio groeit. en de zelfreflectie volgt, breekt er een moeilijke tijd aan. Er is dan ook maar 1 reden waardoor Dio zich door vele tegenslagen heeft heen geworsteld, namelijk: muziek.

In 2004 beïnvloed door Biggie, Jay-Z en Eminem begint Dio met rappen. Hij begint met het schrijven schrijven van teksten. Dio ontmoet Darryl en samen vormen ze de formatie “ Dubbel D”, ze scoren een internet hit met het nummer ‘Minderjarig’ en touren samen door het land. In de tussentijd krijgt Dio een contract bij Goodlife aangeboden, hoewel een partij als Goodlife altijd interessant is kan hij dit contract door omstandigheden op dat moment niet tekenen..

Na 2 jaar Dubbel D is de magie over. Darryl doet zijn ding, Dio trekt zich terug, met een reden. Terug op straat, zwervend tussen studio’s werkt hij samen met o.a. Re-Verse, The Opposites, The PartySquad & Willie Wartaal; telkens aan andermans projecten.
Met het doel alleen maar ‘extreem goede tracks’ uit te brengen is het op een gegeven moment tijd om aan zijn eerste album te gaan werken: “ Diografie”. Een album waarop Dio fragmentaties van zijn leven ten gehore brengt.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (133) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Dio (Diorno Braaf). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (133) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Dio (Diorno Braaf)

Foto Dio (Diorno Braaf) te Reuring 2009 Foto Dio (Diorno Braaf) te Redbull Soundclash - 27/6 - Melkweg Foto Dio (Diorno Braaf) te Redbull Soundclash - 27/6 - Melkweg Foto Dio (Diorno Braaf) te Eurosonic/Noorderslag 2010 Foto Dio (Diorno Braaf) te Bevrijdingsfestival Flevoland 2009 Foto Dio (Diorno Braaf) te Redbull Soundclash - 27/6 - Melkweg
 
Bekijk alle 19 foto's van Dio (Diorno Braaf)readmore

Dio (Diorno Braaf) NIEUWS

Al het Dio (Diorno Braaf) nieuwsreadmore

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar rickie
rickie
Avatar thekidBilly
thekidBilly

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar onlymusic
onlymusic
Avatar thekidBilly
thekidBilly
Avatar rickie
rickie
Avatar bartmanf
bartmanf

Live gezien door:

Avatar Cartman91
Cartman91
no user avatar
jellahr
Avatar KelzOriginal
KelzOrigina
Avatar thekidBilly
thekidBilly