k.d. lang

Canada

k.d. lang (Kathryn Dawn Lang) (Consort, 2 november 1961) is een Canadese zangeres en songwriter die werd geboren in de deelstaat Alberta. Ze werd geboren als Kathryn Dawn Lang maar schrijft haar naam al jaren met kleine letters. Al jong was lang geïnteresseerd in countrymuziek, vooral in muziek van Patsy Cline. Begin jaren 80 tourde ze met de band de Reclines door Canada om vervolgens soloalbums te gaan maken, bijgestaan door gitarist en songwriter Ben Mink.

In lang's muziek spelen zowel country als rock een belangrijke rol. In 1985 werd ze als Meest veelbelovende vrouwelijke vocalist bestempeld bij de Canadese Juno Awards, in 1992 won lang een Grammy Award voor Beste Zangeres en in 1989 volgde er een voor Best Country Vocal Performance, Female.

Binnen de countrywereld was lang direct een opvallende verschijning. Op haar album 'Shadowland' zingt ze samen met grote countrydiva's als Loretta Lynn en Brenda Lee. De single "Full Moon of Love" van het album Absolute Torch and Twang werd een hit in de VS in de zomer van 1989. Gaandeweg werd de muziek van lang minder op country geënt. Het album Ingénue is bijvoorbeeld meer een popalbum.

Op haar album 'Hymns of the 49th Parallel' brengt de zangeres een ode aan Canadese singer-songwriters zoals Neil Young, Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bruce Cockburn.

k.d. lang is tevens een belangrijk figuur voor de lesbische beweging, ze komt er openlijk voor uit dat ze lesbisch is.

OUDE OPTREDENS VAN k.d. lang

  • 20 jul `08
  • 19 jul `08
  • 10 nov `04
  • 26 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN k.d. lang

Wij hebben geen informatie over komende shows van k.d. lang. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN k.d. lang

k.d. lang NIEUWS

CD-RECENSIES

k.d. lang Sing it Loud (met Siss Boom Bang) cover

k.d. lang - Sing it Loud (met Siss Boom Bang)

k.d. lang , inderdaad met kleine letters, is bij velen bekend van de openingceremonie van de Olympische Winterspelen in Vancouver (2010), waar ze...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: