VERSLAG: Five Finger Death Punch - 18/2 - Melkweg

VERSLAG:

Fiver Figner Death Punch - 18/2 - Melkweg

True Metal. Dat beweert het uit Californië afkomstige vijftal met de typische bandnaam te zijn. Tamelijk grote woorden voor een nog relatief kleine band. Woensdag stonden de heren in de Melkweg om het Nederlandse publiek te overtuigen van hun kunnen.

Het Nederlandse Magnacult had nam de rol van opwarmer op zich gekregen. Onze landgenoten hebben eerder al rondgetoured met onder andere Devil Driver en Ill Niño opzitten. Geheel volgens verwachting zetten de mannen een zeer verdienstelijke show neer. De nog half lege zaal reageert dan ook enthousiast op de met furieuze gitaarriffs beladen muziek. Al met al een heerlijke lekkermaker voor Five Finger Death Punch, welke kort na het klinken van Magnacult’s laatste noot vol bombarie het podium opkwam.

Het bulderende geluid van Ivan Moody’s strot luidt het begin in van een korte maar krachtige show. De band heeft zo’n anderhalf half jaar geleden zijn debutalbum ‘The Way Of The Fist’ uitgebracht en heeft daarom niet veel meer te spelen dan het aantal nummers dat dit album rijk is. Dit gebeurt dan ook niet, het album wordt op een paar nummers in zijn volledigheid gespeeld. Eventueel nieuw materiaal is ook niet van de partij, de heren spelen duidelijk op safe vanavond. Dit doet echter helemaal niets af aan de kwaliteit van de show, integendeel; Frontman Ivan Moody heeft een lekkere rauwe strot en schaamt zich hier niet voor. Tijdens publieksfavorieten als The Way Of The Fist en White Knuckles worden de opzwepende teksten met voelbare woede gezongen. Helaas worden ook in deze nummers bepaalde stukken tekst ietwat knullig uitgebeeld door de imposante man achter de microfoon. Nee, als een aap over het podium wandelen bij een stuk als ‘You monkey see, you monkey do!’ voegt echt niets toe. Ook de neiging om meer te zingen dan op het album wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. Een mooie toonvaste zangstem heeft hij namelijk niet, en dit bevestigt hij regelmatig op het podium. Een aantal leuke pogingen om het publiek meer bij de show te betrekken maakt echter weer het een en ander goed.
Lof gaat zeker uit naar de rest van de band. Heerlijke breakdowns en een erg strak spelende drummer zorgen voor genoeg redenen om de koppen eens lekker hard op en neer te slaan.

De bijzondere mix van groove metal met een vleugje trash en hardcore kwam vanavond aardig uit de verf, zeker niet onaardig voor een nieuweling in de metalscene. Commentaar over de lengte van de show en de zangstem van Ivan kan teniet gedaan worden als we naar het totaalplaatje kijken, het was verder namelijk een prima optreden.

Verslag gemaakt op: 18 februari 2009
 

FIRST AID KIT - 25/2 - PARADISOVanavond stond het zweedse duo van First Aid Kit in paradiso. Hun debuut...

CHECK THE RHYME - 22/2 - MELKWEG Hiphop festivals schieten als paddestoelen uit de grond en als kleine...