VERSLAG: The Ruins of Beverast - 12/06 - Effenaar

VERSLAG: Stefan Zegerius  

The Ruins of Beverast - 12/06 - Effenaar

Een avond die geopend wordt door het uit Denver, Colorado afkomstige Wayfarer. Met hun combinatie van black metal en americana zijn ze uniek in hun genre. Wanneer de heren het podium betreden staat de zaal direct goed vol. Vanaf de eerste noten speelt Wayfarer vol overgave. Het is hard, het is strak en het is bovenal waanzinnig mooi. Wanneer bij het tweede nummer ook de microfoon van de bassist een teken van leven geeft wordt een nog hoger leven bereikt. Wayfarer speel vlekkeloos en mag ons land gerust vaker aan doen.

Bij een band als The Ruins Of Beverast gaat de show vanaf de eerste seconde om de sfeer die live wordt neergezet. Rust je hoop niet op een bepaalde setlist, een praatje met het publiek of toegiften. Nee, dit is reis waar wandelingen door de duisternis worden afgewisseld met razendsnelle vluchten waarin ruimte en tijd er niet meer toe doen. De muzikaliteit vermengd zich prachtig met de ingetogenheid van de band. Het minimalistische aspect om dit optreden heen zet de show veel extra kracht bij. Met het prachtige nummer ‘Maere (On A Stillbirth’s Tomb)’ wordt dit optreden meer dan waardig afgesloten. De band dankt het publiek met enkel handgebaren en zoals gezegd, zonder toegift.

The Ruins Of Beverast laat wederom een onuitwisbare indruk achter. Fabelachtig! Meer hoef ik er niet over kwijt. Zorg dat je deze band niet mis wanneer ze ons land weer aan doen. Dit is verplichte kost voor elke liefhebber.

 

BEE GEES FOREVER - 19/06 - TIVOLIVREDENBURGAlle voetjes gingen van de vloer tijdens het concert van tribute band Bee...

SCORPIONS - 11/06 - ZIGGO DOME Een ijzersterke hardrockavond met twee ervaren topbands: Extreme en...