VERSLAG: Fox Stevenson - 09/11 - Melkweg

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Fox Stevenson - 09/11 - Melkweg

In de Oude Zaal van het Amsterdamse poppodium Melkweg is er vanavond een concert van Fox Stevenson. De muziekproducent, singer-songwriter en drum-'n-bass DJ heeft maar liefst twee shows op rij uitverkocht. De dansvloer staat vol met liefhebbers van het genre, te zien aan de shirts, kettingen en petjes van festivals uit het genre als Liquicity.

De zaal wordt warmgedraaid door Yue, ook geen onbekende in de scene. De eerste biertjes worden al gedronken in afwachting op de grote artiest van vanavond.

Vanaf het moment dat Fox Stevenson het podium betreedt is er een magische connectie tussen hem en het publiek. Op het programma staat er eerst een live-set samen met drummer en gitarist. Het eerste nummer dat wordt ingezet, 'Don’t Care Crown', wordt gelijk luidkeels meegezongen. Daarna volgen songs als 'Deja Vu' en 'Like That'. Met overtuiging worden de liedjes gebracht tot vreugde van de fans.

Het talent van Fox Stevenson is duidelijk zichtbaar tijdens het concert. De artiest vindt een mooie balans tussen moeiteloos optreden en zijn emotionele teksten voelen. Bij hits als 'Dreamland' en 'Still Here' piekt zijn show en is de euforie voelbaar in de uitgepuilde zaal. De zanger bedankt tegen het einde van de set zijn publiek uitgebreid onder luid gejuich.

Na de live-set is het even omschakelen maar komt Fox al snel terug voor een DJ-set van 90 minuten. Van concertavond verandert de sfeer in Melkweg nu in een clubnacht. Er wordt flink gedanst. Buiten is het koud en regent het maar hier binnen druipt het zweet van de muren. Al met al een erg fijne avond voor liefhebbers van drum-'n-bass en liefhebbers van fijn festivalpubliek.

 

PETER HOOK AND THE LIGHT - 13/11 - TIVOLIVREDENBURGPeter Hook & The Light spelen Substance of te wel een best of van New Order...

CIAN DUCROT - 06/11 - TIVOLIVREDENBURG Met geweldige akoestiek en liedjes die iedereen in de zaal meezong zette Cian...