VERSLAG: DJ Tiësto - 4/12 - Mezz

VERSLAG:

DJ Tiësto - 4/12 - Mezz

Van 19 tot en met 24 december zal het inmiddels befaamde Glazen Huis op de Grote Markt te Breda te vinden zijn. Drie 3FM-dj’s zullen zich vijf dagen lang opsluiten in dit doorzichtige huis en vanaf deze locatie uitzenden. Op het moment van schrijven zijn twee van de drie dj’s bekend. Giel Beelen en Coen Swijnenberg zullen vijf dagen zonder eten te zien zijn en doen dit in het kader van het goede doel. Dit jaar zullen ze geld geld inzamelen voor een betere en effectievere vluchtelingenhulp. Afgelopen donderdag 4 december keerde wereldster DJ Tiësto terug naar zijn geboortestad Breda voor een optreden in de Mezz om aan deze actie mee te doen.

De helft van de kaarten voor dit optreden gingen in de losse verkoop, de andere helft kon je al sms’end winnen bij 3FM en vanzelfsprekend puilde de Mezz dan ook uit voor deze toch wel bijzondere avond. DJ Tiësto, inmiddels al enkele malen verkozen tot Beste DJ van de wereld, begon zijn carrière in Spock, een onderdeel van het Bredase nachtcafé De Graanbeurs. Dit zweterige, kleine zaaltje is inmiddels ter ziele en is thans een rookgedeelte. Tiësto brak door, ging de wereld over en trekt tot op heden overal volle stadions en immense zalen. Zijn haast grenzeloze populariteit is ook te merken in Mezz, waar men onrustig wacht op zijn opkomst. Voorprogramma Giel Beelen weet die onrust niet weg te nemen en draait ongeïnspireerd. Niet dansbaar, niet interessant, geen lijn in te ontdekken en vooral erg saai. Zijn oproep naar de zaal om wat meer te dansen en minder te praten is logischerwijs aan dovemansoren gericht. Een goede dance-avond begint immers nog altijd bij de dj. Als Tiësto zelf het podium betreedt om Giel een handje te geven, lijkt er wat los te komen in de zaal. Terwijl Beelen nog draait, is de zaal in gedachte al bij Tiësto en vooral daardoor weet Beelen de zaal ineens wel aan het dansen te krijgen.

Als DJ Tiësto daadwerkelijk de boel van Beelen overneemt, merk je het verschil in kwaliteit tussen de beide heren pas echt. Muzikaal klinkt het aanmerkelijk beter, passioneler en professioneler. Op de diverse beeldschermen in de zaal en op het podium worden beelden getoond waar de chauvinistische Bredanaar met enig kippenvel naar gekeken zal hebben. De namen van tientallen wereldsteden werden getoond, om uiteindelijk in koeienletters stil te blijven staan bij Breda. De zaal beantwoordt deze beelden door Breda vrij massaal te bezingen. Tiësto lijkt dit optreden allerminst als tussendoortje te zien en draait onverstoorbaar richting geweldige climaxen. Om 12 uur stopt de muziek echter en doet Sinterklaas zijn intrede. Omdat Tiësto zo zoet is geweest het afgelopen jaar en omdat de zaal er zo tevreden uitziet, mag Tiësto van de Sint tot drie uur doordraaien. Het volume gaat verder omhoog, de beats per minuut worden verder opgevoerd en Tiësto weet de Mezz volledig voor zich te winnen.

Het Glazen Huis zal ook dit jaar weer flink wat geld gaan ophalen en het is te hopen dat er een betere en vooral efficiëntere vluchtelingenhulp gerealiseerd kan worden met dit geld. En natuurlijk, dit paradepaardje van 3FM is toch ook een perfect promotiemiddel voor de zender zelf. Maar je hebt een dergelijke mediapartij wel nodig om zo’n wereldster naar de Mezz te halen, dus dat laatste is ze bij deze vergeven.

Verslag en foto's gemaakt op: 04 december 2008

FOTOGRAFIE:

Giel Beelen (DJ Set) foto DJ Tiësto - 4/12 - Mezz Tiësto foto DJ Tiësto - 4/12 - Mezz Tiësto foto DJ Tiësto - 4/12 - Mezz
 
 

DEUS - 7/12 - 013Weinig bands weten live zo enorm te overtuigen al dEUS. Na 3 optredens achter...

ANOUK - 4/12 - HEINEKEN MUSIC HALL Een dag voor de verjaardag van onze goedheiligman staat Anouk in de Heineken...