VERSLAG: Hozier - 19/07 - AFAS Live

Podiuminfo was aanwezig bij Hozier in AFAS Live voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Hozier - 19/07 - AFAS Live foto's

VERSLAG: Tessa Van Brink  

Hozier - 19/07 - AFAS Live

Hozier weet zijn comeback dit jaar goed te vieren. Na zijn intieme pop-upshow in het Zonnehuis in Amsterdam afgelopen april, kunnen we nu genieten van een grootschaliger optreden in de AFAS Live, en het vooruitzicht van zijn aanstaande show in de Ziggo Dome in november.

Het concert van Hozier is een uitstekende mix van rustigere en meer upbeat nummers. Hozier, wiens echte naam Andrew luidt, wordt begeleid door enthousiaste en getalenteerde band. Hij introduceert ze allemaal uitgebreid en roept het publiek op om ook hun solowerk te checken.

Hozier houdt het niet subtiel. Hij zorgt ervoor dat je de muziek ook echt voelt. Met zijn krachtige gitaar en zware stem betovert hij de uitverkochte AFAS Live. De setlist is een doordachte mix van nummers van zijn verschillende albums en EP’s. Ook laat hij onder andere de nummers ‘Eat Your Young’, ‘Francesca’ en ‘Unknown / Nth’ van zijn derde studioalbum horen, die midden augustus op de streamingsdiensten verschijnt. Ter plekke bedenkt Hozier dat hij eigenlijk nog wel meer nummers met het publiek wel delen. Het gaat om ‘I, Carrion’ en ‘De Selby’ Part 1 en Part 2, nummers die nog niet online te beluisteren zijn. Er wordt aandachtig geluisterd want de zaal is erg benieuwd met wat voor een meesterwerken de Ierse zanger nu aankomt.

Zoals tegenwoordig vaker voorkomt, moet de show een paar keer stil worden gelegd vanwege enkele flauwgevallen fans. Hij vraagt het publiek of ze extra goed op elkaar willen letten en verzoekt de beveiliging om extra water uit te delen. Door deze pauzes loopt de show iets wat uit. Zoals Andrew al eerder de band uitgebreid introduceerde, neemt hij ook de tijd om iedereen te bedanken. Van de mensen die het licht en geluid regelen tot zijn eigen manager. Het is een aardig gebaar maar door de uitgebreidheid ervan, kost het wel onnodige tijd.

‘Take Me to Church’ is het laatste nummer dat Hozier en band spelen voordat ze kort het podium afgaan voor de toegift. Hiermee brak de Ierse muzikant in 2013 wereldwijd door. Aan het luide meezingen te horen, is het te merken dat tien jaar later het nummer nog steeds erg geliefd is bij het publiek.

Hozier laat met dit optreden zien dat hij klaar is om voor de eerste keer in zijn carrière de Ziggo Dome te betreden. Met meerdere hits en albums op zijn naam en een toegewijde fanbase zal zijn show in november zeker een succes worden. Hoewel de kleinschaligheid en rustige gitaar liedjes misschien toch beter tot stand komen in een zaal zoals de AFAS. Het opkomende album ‘Unreal Unearth’ die in augustus uitkomt zal daar wellicht verschil in brengen.

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

12
Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live  foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live Hozier foto Hozier - 19/07 - AFAS Live
 
12
 

BEBE REXHA – BEST F’N NIGHT OF MY LIFE - 01/08 -...Bebe Rexha zette vanavond een compleet uitverkocht Paradiso helemaal op zijn...

COLDPLAY - 15/07 - JOHAN CRUIJFF ARENA Vorig jaar sloeg Coldplay Nederland over met hun ‘Music Of The Spheres World...