VERSLAG: Only The Poets - 21/04 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Only The Poets in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Only The Poets - 21/04 - Melkweg foto's

VERSLAG: Tessa Van Brink  

Only The Poets - 21/04 - Melkweg

Only The Poets heeft al de eer gehad om het voorprogramma van Louis Tomlinson én Lewis Capaldi te mogen verzorgen. En na twee keer de Melkweg Upstairs te hebben uitverkocht, is het ze nu gelukt om met deze bij elkaar gesprokkelde fanbase de Max zaal van de Melkweg uit te verkopen. Op vrijdagavond 21 april is het dan eindelijk zover.

Dat Only The Poets trouwe en dedicated fans heeft is een feit. Vanaf het moment dat het eerste nummer wordt ingezet worden alle teksten meteen luidkeels meegezongen en er komen verschillende fanprojecten langs. Zo worden er bij meerdere nummers A4’tjes
omhooggehouden met daarop dankbare teksten en wordt de zaal gevuld met opgeblazen ballonnen. Er hangt zeker een sentimentele sfeer want de band laat continu weten dat ze zonder de fans niet zouden zijn waar ze nu staan en dat ze gewoon oprecht erg dankbaar zijn voor iedereen die hun carrière steunt.

‘Gone By Now’ is het eerste nieuwe nummer dat gedeeld wordt met het publiek. Voor het tweede nieuwe nummer ‘Every God’ komt Tommy in het midden van het publiek staan om het nummer zonder microfoon te zingen. Hoewel het een erg leuk idee was is zijn stem niet hard genoeg om iedereen in de zaal te bereiken ook al is het bijna muisstil. De airco is helaas duidelijker aanwezig dan zijn stemgeluid. Toch hebben de fans die in het midden van de zaal staan zo wel de kans gekregen om een favoriet bandlid van dichtbij te kunnen zien.

Begin april bracht de band hun meest recente nummer ‘JUMP’ uit. Deze moest natuurlijk gedeeld worden met live-publiek. Hoewel het nummer nog zo vers van de pers is, kende grotendeels van de zaal de tekst al helemaal uit hun hoofd. Tommy, leadzanger van de band, laat voordat het nummer wordt ingezet nog aan het publiek weten dat ‘JUMP’ diezelfde ochtend nog voor het eerst op Nederlandse radio te horen was geweest bij 3FM. Voor de zoveelste keer die avond bedankt hij de concertgangers voor alle steun die Only The Poets tijdens hun carrière heeft mogen ontvangen.

De avond wordt zoals gewoonlijk bij een Only The Poets concert afsloten met het nummer ‘Emotional’. Bij elke show worden hier dan op meerdere punten in het lied moshpits gevormd. De band en de fans geven nog even hun alles voordat ze beiden het podium en de zaal verlaten met een geslaagd gevoel. Only The Poets heeft zeker bewezen dat hun optreden deze zaal waardig was. In juni keren ze weer terug naar Nederlandse boden voor nog een stapje hogerop. Ze staan namelijk op het programma van Pinkpop.

FOTOGRAFIE: Phaedra Wijnstroot  

12
Gracie Moller foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Tom Millichamp foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg Only The Poets foto Only The Poets - 21/04 - Melkweg
 
12
 

SON MIEUX - 21/04 - DOORNROOSJEVrijdag 21 april blies de energieke indiepop band Son Mieux het dak van een...

THRESHOLD - 21/04 - BOERDERIJ Een goed volgepakte Boerderij genoot van de muziek van Threshold, Podiuminfo...