VERSLAG: Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Snoop Dogg in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome foto's

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Snoop Dogg

Snoop Dogg is één van de weinige rappers die zo breed inzetbaar is dat iedere muziekliefhebber wel een keer iets met hem gehoord moet hebben. Zijn inzetbaarheid loopt uiteen van de vroege hiphop met Dr. Dre tot hitsingles met Katy Parry, Jason Derulo en David Guetta. Zelfs mede cannabis liefhebber Willie Nelson was met Snoop Dogg in een studio te vinden.

Ondanks zijn 51 levensjaren draait het bij Snoop Dogg nog steeds om dezelfde geneugten van het leven als toen hij in 1993 het album Doggystyle uitbracht. Een uitverkochte Ziggodome ziet Snoop Dogg vanavond volop genieten. Van joints, samen met een man verkleed als rokende aap, van paaldanseressen én van zijn leven als hiphop ster. Want Snoop heeft het vanavond erg naar zijn zin.

Kwalitatief is het geen hiphop van het niveau van de shows zoals Kendrick Lamar en J. Cole deze in de Ziggodome neerzetten. Aan de hoeveelheid hits van Snoop kan echter geen van deze rappers scoren. De speelsheid, het losse karakter en de pure lol maakt dat Snoop Dogg uiteindelijk zegeviert.

Uiteraard komen alle hits voorbij. En tuurlijk is het een feestje als de trompetbeat van Jason Derulo knalt terwijl Snoop Dogg net iets te dicht bij één van de danseressen staat. Echter de beste momenten komen als Snoop Dogg even de danseressen het podium afstuurt. Zijn achtergrondrappers zitten aan de picknicktafels alsof het de ghetto van Los Angeles betreft. De lijzig klinkende raps vallen dan perfect over de licht funky beats van Dr. Dre. Zoals bij bijvoorbeeld ‘Ain’t No Fun (If The Homies Can’t Have None)’. Met een live bijdrage ter vervangen van het refrein van Nate Dogg.

Dan krijg je een blik op een artiest die via een unieke combinatie van raptalent en scherpe blik voor nieuwe trends in de muziek zich omhoog heeft gewerkt tot de meest kenmerkende rapper van zijn generatie. Dat maakt ook dat hij het voor elkaar krijgt om in de klassieke hiphop vorm van één DJ en achtergrondrappers Ziggodome volledig plat te spelen. De aankleding met schaars geklede danseressen, een pistool dat dollar biljetten schiet en een AJAX t-shirt zitten op de grens van parodie en cliché. Maar het werkt. 17.000 man voelen zich voor een avond weer net zo jong zoals Snoop Dogg zich altijd lijkt te voelen.

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

12
Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome Snoop Dogg foto Snoop Dogg - 20/03 - Ziggo Dome
 
12
 

MICHAEL BUBLÉ - 22/03 - ZIGGO DOMEMichael Bublé was terug in de Ziggo Dome en zette een dijk van een show neer....

GOLDBAND - 17/03 - AFAS LIVE Goldband speelt vanavond hun eerste van drie uitverkochte shows in Afas Live....