VERSLAG: Goldband - 17/03 - Afas Live

Podiuminfo was aanwezig bij Goldband in AFAS Live voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de Goldband - 17/03 - Afas Live foto's

VERSLAG: Tessa Van Brink  

Goldband - 17/03 - Afas Live

Vanaf het moment dat de eerste noten de zaal door klinken en het podium verlicht wordt, is duidelijk hoeveel energie en voorbereiding Goldband in hun drie uitverkochte optredens in de Afas Live heeft gestoken. Er staat een metershoog reuzenrad op het podium en op het grote LED-scherm zijn er continu verschillende zonsondergangen te zien. De pier van Scheveningen is naar Amsterdam gehaald! Al voordat de show begint klinken er zeegeluiden door boxen in de AFAS Live. Deze mengen zich met een lichtelijk geïrriteerd geroezemoes omdat de band een kwartier na de geplande starttijd nog niet op het podium staat. Deze irritatie verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer de avond wordt afgetrapt met ‘Ik Zie Je’.

Vooral nummers van het album ‘Betaalbare Romantiek’ komen vanavond langs. Wanneer ze naast de dansbare nummers even rustig aan doen met het akoestische nummer ‘Kinderwens’ wordt de zaal verlicht met zaklampen van mobiele telefoons. Vooral de mannen in het publiek zingen dit nummer luidkeels mee. Meteen na dit gevoelige moment volgt hun grootste hit ‘Noodgeval’. De stembanden van het publiek krijgen geen rust.

Goldband doet het niet alleen vanavond. Maan zingt samen met de band hit ‘Stiekem’. En kort daarop betreedt Sophie Straat het podium voor ‘Tweede Kamer’. Dit lied doet het goed bij het publiek, misschien door de verkiezingen van afgelopen week. Boaz grapte nog: ‘Begrijp ik nou goed dat je op elke vrouw mag stemmen behalve Caroline?’.

Alsof deze gastoptredens nog niet genoeg zijn om het publiek een mooie avond te bezorgen, komen ook de jongens van Son Mieux en Spike van DI-RECT nog langs. Nu het podium gevuld is met Hagenezen spelen ze ‘Hotel Scheveningen’, een hertaling van het nummer ‘Hotel California van de Eagles.

Tijdens ‘Mijn Stad’ worden grote Haagse vlaggen heen en weer gewapperd. Wanneer het nummer af is, zegt de band met een héle dikke knipoog echt niet meer terug te komen. Na een kleine break sluiten ze de avond af met de meezingers ‘Witte Was’ en ‘Psycho’. De moshpits openen zich en wanneer de beat dropt springt het publiek, wat vanavond vooral bestaat uit studenten, alsof er geen morgen is.

De zangkunsten van de jongens gaan in de loop van de avond wel wat achteruit. Gelukkig is het niet heel storend. Goldband weet het aardig in balans te houden met hun lollige ingestuurde dancemoves en de speelsheid die ze op het podium laten zien.

Het publiek loopt glimlachend en vol met nieuwe indrukken de zaal uit. Bijlmer Arena was vanavond even geen Amsterdam, maar stond helemaal in het teken van Den Haag. En moet je nagaan, dit was nog maar avond nummer één van de drie uitverkochte shows van Goldband in AFAS Live dit weekend. Ze hebben weer een mooie mijlpaal in hun carrière bereikt.

FOTOGRAFIE: Serge Hasperhoven  

12
Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live Goldband foto Goldband - 17/03 - Afas Live
 
12
 

SNOOP DOGG - 20/03 - ZIGGO DOMESnoop Dogg moest zijn show twee keer verschuiven door COVID-19. Maandagavond...

DERMOT KENNEDY - 23/03 - 013 Een dag voordat hij in de AFAS Live speelt, speelde Dermot Kennedy nog een...