VERSLAG: Arid - 30/10 - Effenaar

VERSLAG:

Arid - 30/10 - Effenaar

Op 3 maart 2005 stond de zanger van Arid, Jasper Steverlinck voor de laatste keer in de Effenaar (kleine zaal). Dit keer ter promotie van zijn solo cd Songs Of Innocence met covers van onder andere Bob Dylan en David Bowie. Hiermee won hij tijdens de Belgische TMF Awards zelfs twee awards, namelijk die van ‘beste zanger’ en ‘beste single’. Op die bewuste avond in Eindhoven zag hij er erg vermoeid uit en leek het alsof hij niet helemaal zichzelf was. Later bleek ook dat dit kwam omdat Steverlinck leed aan de ziekte toxoplasmose ook wel de kattenziekte genoemd. Hierdoor kon hij niet op de vele festivals spelen en moest hij al zijn concerten afzeggen. Zelfs van een half uurtje piano spelen moest hij twee dagen bijkomen.

Na een jaar uit de running keerde hij terug naar zijn band Arid waar hij al sinds de jaren negentig frontman van is. Eerder dit jaar kwam de cd All Things Come In Waves uit met daarop onder andere de single ‘Tied To The Hands That Hold You’.

Op deze zeer koude donderdagavond in Eindhoven komt het publiek langzaam binnen druppelen en is het maar de vraag of de grote zaal van de Effenaar gevuld zal worden. De tweekoppige band GreendiVe uit Breda mag het publiek vanavond opwarmen. Het is duidelijk te horen dat de mannen de drums, keyboard en extra gitaar missen want het publiek is niet erg enthousiast. Tijdens het optreden word er zo hard doorheen gepraat dat de zanger zelfs vraagt of we op het podium willen komen als we iets te vertellen hebben. Helaas worden we niet echt warm van dit optreden.

Nu is het toch echt tijd voor Steverlinck en zijn mannen. De band komt op en zet een stevig intro in. Zodra Steverlinck opkomt zien we meteen dat hij er veel beter uitziet dan tijdens zijn vorige optreden in de Effenaar. Hij kijkt eens goed rond of hij bekende gezichten ziet en geniet zichtbaar. Tijdens het concert komen zowel oude als nieuwe nummers voorbij die enthousiast worden ontvangen door het publiek. Ook speelt Steverlinck een aantal nummers van zijn solo cd Songs of Innocence. Tijdens het nummer ‘If you go’ springt hij zelfs het publiek in en zingt al wandelend door de zaal.

Het moge duidelijk zijn, Arid is back en Steverlinck is weer op zijn best met zijn super zuivere geluid. Zijn unieke stemgeluid maakt Eindhoven even warm op deze koude donderdagavond.

Verslag gemaakt op: 30 oktober 2008
 

HEATHER NOVA - 27/10 - EFFENAARHet afgelopen decennium is Heather Nova uitgegroeid tot een vaste waarde...

I AM GHOST - 30/10 - 013 I Am Ghost gaat 't maken! De emocore groep uit Long Beach California knalde...