VERSLAG: Alt-J - 24/11 - AFAS Live

Podiuminfo was aanwezig bij Alt-J in AFAS Live voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Bekijk de Alt-J - 24/11 - AFAS Live foto's

VERSLAG: Michiel van den Dorpel  

review ALT-J

… en toen schiep God Alt-J
De vier oorspronkelijke leden van Alt-J ontmoetten elkaar op de lokale universiteit van Leeds (UK) , en richtten in 2007 de band op. De naam van de band is het Griekse symbool Delta (Δ). Het wordt uitgesproken als Alt-J, hetgeen is afgeleid van de toetsencombinatie van een Apple computer om het logo van de band(Δ) te maken.
De eerste langspeler, An Awesome Wave, werd goed ontvangen, niet in de laatste plaats vanwege de aanstekelijke hit ‘Matilda’. In het thuisland wonnen de mannen de prestigieuze British Mercury-prize voor hun debuut. Het vierde album ligt inmiddels al even in de platenzaak; de band is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in de rockwereld. Gelabeld als Indieband, schuwt het trio er niet voor meerdere genres te spelen. Folk, pop, filmisch, zware riffs, trip-hop; er zijn geen grenzen voor de mannen.
Het concert in Afas Live
Een black box van drieduizend vierkante meter, en ruimte voor 6.000 bezoekers. Functioneel? Ja! Sfeervol…? Niet dus . Chaotische taferelen om een goed plekje te veroveren. Het voortje, de Nederlandstalige De Toegift is daarvan de dupe. Jammer jongens! Jullie zijn niet te verstaan!
Als vervolgens de Chemical Brothers met een snoeihard ‘Hey Boy, Hey Girl Here we go’ de zaal in dreunt, is iedereen in een in een mum van tijd stil. Het trio betreedt het hoge podium, om direct in te zetten op ‘Bane’, de openingstrack van The Dream, het nieuwe album. Wat zich daarna ontwikkelt moet een natte droom zijn geweest zowel voor de trouwe aanhangers, als voor de instappers. Geen poespas, maar een opeenstapeling van hoogtepunten, met enerzijds veel ruimte voor het nieuwe album, en anderszijds de viering van 10 jaar An Awesome Wave. Alsof het nog niet genoeg was, speelden ze een royale toegift van vier tracks, met als uitsmijter ‘Breezeblocks’. Veel cooler wordt het niet!

FOTOGRAFIE: Ans van Heck  

Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live Alt-J foto Alt-J - 24/11 - AFAS Live
 
 

BONNIE 'PRINCE' BILLY - 06/12 - PARADISOBonnie 'Prince' Billy zette een indrukwekkend optreden neer in Paradiso...

BRYAN ADAMS - 23/11 - ZIGGO DOME Bryan Adams opent vanavond zijn Europese 'So Happy It Hurts' tour in het...