VERSLAG: Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Bryan Adams in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 5 foto's.

Bekijk de Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome foto's

VERSLAG: Janske van den Broek  

Bryan Adams 23/11 Ziggo Dome

Na ruim acht maanden extra wachten, was het eindelijk zo ver. Het verplaatste concert van 20 maart werd vanavond ingehaald. Tijd voor een ouderwets avondje Bryan Adams live in concert in Amsterdam.

Terwijl de zaal zich vooral vult met mannen, maar ook alle andere soorten gezelschap. Vriendengroepen, moeders met dochters en verliefde stelletjes.
Er is vanavond geen support act, dus beginnen we meteen met Adams zelf. Voordat Adams het podium betreed, zien we een opblaas auto, bestuurd door drones, boven het publiek vliegen.

Met het nummer 'Kick Ass' opent Adams het eerste concert van de Europese leg van zijn 'So Happy it Hurts tour', vernoemd naar zijn gelijknamig 15e album. Waarna hij daarna de hits 'Can't Stop This Thing We Started' en 'Somebody' speelt, is de zaal opgewarmd.

Adams en zijn band spelen op een eenvoudig podium, maar door de mooie visuals, zoals we gewend zijn van Adams, geeft het toch wat extra's. Nou heeft Adams dat eigenlijk helemaal niet nodig. Dat bewijst hij maar weer wanneer hij het intieme 'Heaven' samen met zijn publiek zingt.

Met zijn ijzersterke sterke teksten, zijn zuivere stemgeluid en krachtige band achter hem, laat Adams zien dat hij niet meer nodig heeft om zijn publiek te entertainen. Zo bezorgen het intieme 'Heaven' en 'Everything I Do' in een dampende Ziggo Dome voor kippenvel. Iedereen in de zaal lijkt zich met elkar verbonden te voelen, tijdens het laatste nummer. Er wordt uit volle borst meegezongen en veel geknuffeld.

Zoals altijd weet zijn gitarist Keith Scott het publiek te laten dansen tijdens zijn gitaarsolo's in 'It's Only Love'. Natuurlijk zijn het ook de ultieme rock nummers als 'Summer of '69' en 'Cuts Like A Knife', die zoals altijd staan als een huis.

Na een aantal verzoeknummers zoals 'Rebel' en 'Have You Ever Loved A Woman', komt de band nog terug voor een toegift van vijf nummers. Met 'Straight From the Heart' en 'All for Love' sluit Adams de avond. Het was een perfecte eerste Europese show van zijn 'So Happy It Hurts Tour'. Heel Ziggo Dome is na deze avond weer helemaal happy!

FOTOGRAFIE: Frans LaHaye  

Bryan Adams foto Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome Bryan Adams foto Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome Bryan Adams foto Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome Bryan Adams foto Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome Bryan Adams foto Bryan Adams - 23/11 - Ziggo Dome
 
 

ALT-J - 24/11 - AFAS LIVEDe Britse indierockband stond op donderdag 24 november voor een volledig...

HEINO - 15/12 - HEDON Heino heeft 84 jaar op de teller en weet iedereen in te palmen en zorgt...