VERSLAG: Yungblud - 31/10 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Yungblud in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 11 foto's.

Bekijk de Yungblud - 31/10 - Paradiso foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Yungblud - 31/10 - Paradiso

In een overladen Paradiso speelt vanavond de Engelse artiest Yungblud met zijn band. Omdat het 31 oktober is, is de show omgedoopt tot 'Yungblud's Funeral' en de menigte en de band zijn vandaag allemaal prachtig uitgedost voor het Halloween-feestje. Overal in de zaal zijn er spinnetjes, skeletten, zombies, heksen, duivels en ander gespuis uit de onderwereld.

De show begint om 20:30 met, hoe kan het ook anders, het nummer 'The Funeral'. Zanger Dominic Harrison pakt gelijk uit met een overdosis energie. Hij rent naar de microfoon en gooit meerdere biertjes het publiek in. De tekst is bekend bij de fans: 'I've been dancing at my funeral' wordt luidkeels meegezongen.

De extravagante Yungblud weet zijn publiek goed te bespelen, meerdere malen kijkt hij en lacht hij naar verschillende delen van de zaal. Bekende liedjes komen langs als 'Cruel Kids' en 'Tissues' en vooral bij 'Sex Not Violence' worden de bezoekers aangespoord om de titeltekst mee te zingen.

Dan volgt er een langdradige dans-tutorial voor het dansje uit het nummer 'Time Warp' uit de film The Rocky Horror Picture Show. Het is overduidelijk dat Yungblud zich heeft laten inspireren door deze film. De zanger wil graag dat iedereen het suffe dansje leert en blijft het uitleggen en voordoen aan het publiek, wat een beetje afdoet aan de intensiteit van de show tot nu toe.

Gelukkig wordt het optreden weer goed opgepakt met de nummers 'Sweet Heroine' en 'Fleabag'. De teksten zijn bekend bij de aanschouwers en wordt overal gezongen.

Gedurende de show worden er af en toe dingen op het podium gegooid: een brief in een vliegtuigje gevouwen, glow-sticks, bloemen, tekeningen en BH's. Van die laatste categorie trekt Yungblud er lachend eentje aan. Ook zijn er veel bordjes in het publiek met liefdesverklaringen en verzoekjes om mee te mogen spelen op het podium.

Al met al heeft iedereen het naar zijn zin. De ietwat gemaakte maniertjes van de frontman doen niks af aan de entertainment-waarde van het optreden. Op elk moment weet de charismatische Yungblud de aandacht vast te houden en het plezier straalt er vanaf.

Yungblud's Funeral eindigt met 'The Boy in the Black Dress' en 'Loner'. Het laatste meezing-festijn wordt goed uitgemolken tot het echt afgelopen uit is en alle griezels weer terug naar hun graf mogen.

FOTOGRAFIE: Iris Neline Kuit  

 foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso Yungblud foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso Yungblud foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso Yungblud foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso  foto Yungblud - 31/10 - Paradiso
 
 

SIGUR RÓS - 01/11 - AFAS LIVENet als vijf jaar geleden voert de wereldtournee van Sigur Rós langs de Afas...

THE THREE DEGREES - 03/11 - Q-FACTORY The Three Degrees bewezen in de Q Factory dat ze nog steeds een zaal helemaal...