VERSLAG: Maan - 24/10 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Maan in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

Bekijk de Maan - 24/10 - Paradiso foto's

VERSLAG: Juliën L Ortye  

Maan

Wat zullen ze zich bij Sony toch gelukkig prijzen met iemand als Maan in hun stal. Er valt nooit een onvertogen woord over de knappe brunette en de afgelopen jaren heeft de winnares van The Voice - inmiddels al bijna zes jaar geleden - een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. 2021 lijkt het jaar waarin alles voor de zangeres op zijn plek valt. Ze is een van de sterren tijdens megasucces The Streamers, scoorde een monsterhit met Snelle (‘Blijven Slapen’) en heeft eindelijk de tournee waar iedereen ruim anderhalf jaar op heeft gewacht. “Dit is inmiddels mijn vijfde tussenjaar”, grapt ze, refererend aan het ‘ene’ tussenjaartje dat ze na haar gymnasiumdiploma zou nemen.

Ze leeft echter nog steeds iedere dag ‘haar droom’, voegt ze daar vervolgens oprecht aan toe. En dat willen we best geloven, als je met je uitgebreide clubtour de grootste poppodia van Nederland hebt aangedaan, continu het bordje ‘uitverkocht’ op de deur mocht hangen én vanavond in je eigen Amsterdam voor ruim duizend man deze tournee mag afsluiten. En dat ze haar droom leeft, dat is wel te zien. Niet vaak zien we iemand met zoveel (aanstekelijk) enthousiasme op het podium staan.

Het is waarschijnlijk ook niet zo moeilijk om er zin in te hebben, als je voortdurend al die - voornamelijk jonge - keeltjes je liedjes woordelijk hoort mee zingen. Want dat Maan een enorme schare retefanatieke fans heeft, dat wordt vanavond eens te meer duidelijk. Vanaf het middaguur zitten de eerste die hards al op de trappen van de Amsterdamse poptempel en de exclusieve Paradiso-merch gaat als zoete broodjes over de toonbank. In de hoop dat Maan wil signeren, leggen een paar meisjes de felbegeerde sweaters op de rand van het podium.

Natuurlijk wil ze dat. Terwijl een probleem met haar oortjes wordt opgelost en een technicus aan haar kastje zit te frummelen, hupt ze gelijk even naar het groepje toe om een krabbel te zetten. Ze is inmiddels door de wol geverfd, zou je kunnen stellen. Toch heeft het zelden iets routineus. Of het nu de huilende fan is die ze uit het publiek pikt, knuffelt en een kus op het hoofd geeft tijdens ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’, of het stelletje dat ze op het podium hun liefdesverhaal laat vertellen. Of het een-tweetje met haar kleine neefje Santo, die ze de bühne ophaalt om een Kinderen Voor Kinderen-liedje te zingen - een luid applaus tot logisch gevolg.

Al die participatie gaat haar zo makkelijk af, dat het bijna niet opvalt dat het muzikaal bij vlagen stevig tegenvalt. Ze laat - logisch ook - het publiek een deel van het werk opknappen, maar op de momenten dat ze het zelf moet doen, is ze soms nauwelijks te horen. Dat heeft enerzijds te maken met het geluid, dat op momenten werkelijk waardeloos is, maar komt ook doordat Maan het vocaal zo nu en dan compleet laat lopen - om welke reden dan ook.

Dat is doodzonde, want op de momenten dat ze er wél vol voor gaat, laat ze nog maar eens zien waarom ze een van de beste zangeressen van Nederland is. Een mooi voorbeeld hiervan is het duet met Nick Schilder, van dé hit van de The Streamers-reeks, een cover van Andrea Bocelli’s ‘Vivo Per Lei’. Dat is overigens niet de enige verrassing van de avond, want ook Alain Clark en Bente (‘Nee Is Nee’, een van de grootste meezingers van de avond) maken hun opwachting.

Ondanks alle verkleedpartijen, megahits, danseressen en de prima vijfkoppige band, is Maan echter - verrassend genoeg - op haar best wanneer ze het klein houdt. Haar vertolking van Hero’s ‘Toen Ik Je Zag’ (haar favoriete Nederlandstalige liedje) en het oudje, de fraaie liefdesballad ‘Jij Bent De Liefde’, zijn de ingetogen uitsmijters van deze avond, die tegenstrijdig genoeg vooral de boeken in kan als het grote Maan-Meezingfeest.

FOTOGRAFIE: Rinse Fokkema  

Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso Maan foto Maan - 24/10 - Paradiso
 
 

EAMON MCCORMACK & JOANNA CONNOR - PATRONAATEamon MacCormack speelt een duo optreden met Joanna Connor. De Ierse en...

BLACKBIRD - 23/10 - HEDON Blackbird was blij dat The Debut Album Tour eindelijk van start kon gaan. De...