VERSLAG: Lizzo - 18/11 - Afas Live

VERSLAG: Rob van der Zwaan  

Lizzo - 18/11 - Afas Live

Het gaat hard met Lizzo. Heel hard! In juli trad Melissa Jefferson nog op in Paradiso Noord. Nu is de Afas Live helemaal uitverkocht voor haar 'Cuz I Love You Too' tour. We zijn natuurlijk benieuwd wat Lizzo vanavond kan brengen.

Het publiek wordt vanavond opgewarmd door DJ Sophia. Zij staat ook bij Lizzo als dj op het podium en verzorgt de backing-vocals. Het thema van vanavond is snel duidelijk als we "Run the World (Girls)" van Beyonce en "One Minute Man" van Missy Eliot horen langskomen. Vanavond draait het om girl power en empowerment! Het publiek in de Afas Live bestaat voor zeker 80% uit bezoekers van het vrouwelijke geslacht, dus dat komt mooi uit.

Net na negen uur wordt het doek voor het podium weggehaald en zien we een spreekgestoelte in een kerk-setting. Met een theatraal en lekker bombastisch aangezet 'Heaven Help Me' komt Lizzo hieruit tevoorschijn in een gospeljurk. Deze blijkt, als ze aan haar choreagrafie begint, van voren extreem kort te zijn. Het is een van de vele grappen die Lizzo vanavond met haar publiek uithaalt.

Verwacht bij Lizzo geen live band op het podium. Het draait om Lizzo en haar dansers. Opvallend is dat sommige arrangementen net anders zijn dan op het album. Dit geeft Lizzo en dansers net tijd voor een extra dansje of climax. Het geluid staat vanavond hard en klinkt tegen het overgeproduceerde aan. Maar het knalt wel! En daar gaat het om vanavond. Popknijters uitgevoerd door (en met) de enorme stage-precence van Lizzo.

Zingen kan ze, dansen, twerken en als een krolse kat over het podium kruipen ook! Alles wordt heel Amerikaans uitvergroot. Maar dan wel met een dikke knipoog en veel respect voor jezelf. Lizzo heeft vanavond ook een boodschap. Zorg voor jezelf en heb schijt aan wat anderen van je vinden. 'I'm the bitch who wrote the book on selflove'. Lizzo laat op een geloofwaardige manier zien hoe je dit doet en hiermee is de avond ook geslaagd als personality show.

Met haar hits 'Good as Hell', 'Truth Hurts' en natuurlijk 'Juice', waarin ze ook haar dwarsfluit even tevoorschijn haalt, stuurt ze het publiek met een grote glimlach (en hopelijk beter over zichzelf voelend) naar huis. Lizzo heeft vanavond laten zien dat ze met een show in de Afas Live nog lang niet aan haar top zit. Het is te hopen voor Nederland dat ze snel terugkomt!

Verslag en foto's gemaakt op: 18 november 2019

FOTOGRAFIE: Joyce van Doorn  

Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live Lizzo foto Lizzo - 18/11 - Afas Live
 
 

VAMPIRE WEEKEND - 19/11 - AFAS LIVEPrecies zes jaar geleden stond Vampire Weekend ook in deze zaal. En weer...

SLEEPING WITH SIRENS - 13/11 - EFFENAAR De Amerikaanse band Sleeping With Sirens kwam weer eens naar Nederland! De...