VERSLAG: Chronixx - 29/06 - Paradiso

VERSLAG: Karst Jaarsma  

Chronixx

Chronixx surft, samen met Protoje, bovenop de nieuwe golf aan reggae artiesten die al een paar jaar door de stijl heen stroomt. De muzikanten brengen traditionele reggae met een boodschap van liefde en verbintenis. Hoewel Chronixx vorig jaar pas zijn debuut leverde begint hij langzamerhand tot het establishment te horen. Vrijdag staat hij voor de tweede maal in de grote zaal van Paradiso. Deze is verre van uitverkocht.

Dat is niet terecht, want Chronixx zet een sterke reggae show neer. In zijn band vinden we naast een drummer, twee gitaristen, bassist en iemand op toetsen ook een man op de bongo’s. Deze geeft de nummers een extra zonnig gevoel mee. De muzikanten spelen de reggae ritmes heerlijk en Chronixx zingt er loom overheen. Het is indrukwekkend om te zien hoe makkelijk Chronixx schakelt tussen rap, soul en pop. Hij zingt net zo makkelijk zwoele R&B als dat hij een stukje rapt. In zijn interpretatie van de reggae horen wij flarden van Lauryn Hill, Joey Bada$$ en zelfs iets van Ed Sheeran. Dat maakt ongetwijfeld dat hij ook een groot publiek aanboort.

Toch weet Chronixx vanavond in Paradiso niet volledig te overtuigen. Er gaat weinig energie uit van de Jamaicaan. Hij staat stil achter de standaard van zijn microfoon en schuift regelmatig een hand in zijn broekzak. Enigszins verlegen staart hij over het publiek.

Pas tegen het einde veert dit op wanneer Chronixx gewoon vrij begint te bewegen en dan zien we regelmatig een grote glimlach. Dit maakt de nummers gelijk veel sterker. Als Chronixx dat ook nog samenbrengt met hit singles als ‘Here Comes Trouble’ en ‘Who Knows’ is het feest compleet. In de laatste helft van de show zien we waarom Chronixx als één van de opkomende grootheden in de reggae wordt gezien. Als hij deze kwaliteit constant in zijn show kan vasthouden, dan zal Chronixx niet alleen nieuwe doelgroepen aanboren maar deze ook weten vast te houden.

 

DEAD CROSS - 26/06 - EFFENAARDead Cross met in hun midden Mike Patton (Faith No More) en Dave Lombardo...

NINE INCH NAILS - 27/6 - AFAS LIVE Nine Inch Nails stond vanavond op het podium van een uitverkochte Afas Live,...