VERSLAG: PVRIS - 10/05 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

PVRIS

Het balkon van The Max is afgesloten, wat betekent dat er niet genoeg kaarten zijn verkocht. Niet getreurd; de vloer staat wel helemaal vol met enthousiaste mensen die PVRIS willen zien.

Het uit Massachusetts afkomstige trio PVRIS heeft deze tour een vierde bandlid meegenomen, namelijk drummer Justin Nace. Het viertal begint de set met ‘You And I’, van de deluxe editie van het album ‘White Noise’. PVRIS maakt synth pop, waarbij de sublieme zangkunsten van Lynn Gunn goed naar voren komen. De band raast in een flink tempo door de set.

De frontvrouw zorgt ervoor dat iedereen een actief deel uitmaakt van de show. Het publiek doet braaf wat hen wordt gevraagd en bij ‘Fire’ wordt het tweede couplet door de menigte gezongen. Lynn maakt van elke gelegenheid gebruik om met de fans te communiceren, iedereen te laten springen en met de muziek mee te klappen. Ze vraagt of iemand toevallig een broccoli heeft gevangen. Iedereen is een beetje in de war van deze rare vraag, maar Lynn licht toe dat ze voor aanvang van de set een broccoli in het publiek had gegooid. Mensen kijken zoekend om zich heen en op de grond, maar geen broccoli te bekennen…

Een rustmoment wordt ingelast wanneer Lynn en gitarist Alex Babinski samen een ingetogen versie brengen van ‘White Noise’ en ‘Ghosts’. Laatstgenoemde laat de kwetsbare en gevoelige kant van Lynn horen. Ze is altijd een geweldige frontvrouw geweest, maar ze heeft zich de laatste jaren zodanig ontwikkeld, dat ze met meer zelfvertrouwen op het podium staat. Ook vanavond is ze erg op haar gemak en zingt ze niet alleen, maar speelt ze ook gitaar, electronica, piano en krijgen de bekkens van de drummer het te verduren.

‘White Noise’ werd uitgebracht in 2014 en de band teert sindsdien op het succes van dit album. De band speelt, op ‘Let Them In’ na, alle nummers van het debuutalbum. Vanavond krijgt het publiek een voorproefje op het nieuwe album met onder andere ‘Half’. PVRIS heeft namelijk een aantal weken geleden de nieuwe plaat ‘All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell’ aangekondigd. De eerste single van dit album, ‘Heaven’, is onlangs uitgekomen.

PVRIS sluit de show af met een tweetal toegiften: ‘Heaven’ en het populaire ’My House’. Tijdens ‘Heaven’ toont Lynn haar pianovaardigheden. 'Met slechts één album op zak, zit de set er na ruim een uur op. Het publiek wil meer! Lynn verklapt dat de band in november weer terug komt. Voorlopig is de band eerst in augustus te aanschouwen op Lowlands.

FOTOGRAFIE: Sjoert Bakker  

PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg PVRIS foto PVRIS - 10/05 - Melkweg
 
 
festival logo

KANDACE SPRINGS - 11/05 - LANTARENVENSTERTijdens de afgelopen editie van North Sea Jazz maakte zangeres en pianiste...

festival logo

THEE OH SEES - 07/05 - MAASSILO ROTTERDAM Thee Oh Sees speelde met een groot aantal bands in het voorprogramma de...