VERSLAG: All Time Low - 04/04 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

All Time Low - 04/04 - Melkweg

All Time Low is terug in Amsterdam met de eerste uitverkochte show van de tour.

Dat is goed te merken. Er staat een rij tot om te hoek van de Amsterdamse Schouwburg. Een kwartier later dan gepland begroet All Time Low de menigte in de uitverkochte Melkweg zaal. Tieners zijn vanavond duidelijk in de meerderheid. De band wordt ontvangen met een luid geschreeuw. Halverwege het eerste nummer, ‘Kicking and Screaming’ worden bh’s op het podium gegooid. In no-time ligt is het podium bezaaid met gekleurde lingeriestukken. Gitarist Jack Barakat hangt deze allen aan zijn microfoonstandaard als trofeeën. Ook knuffelbeesten en een bos bloemen vliegen richting de band. Gitarist Jack is de lolbroek van vanavond. Zo maakt hij om de haverklap emoji-achtige gezichtsuitdrukkingen en neemt hij een hap van de bloemen. De sfeer op het podium is goed. Dat komt niet alleen door de fantastische lichtshow en de muzikaliteit van de leden, want je ziet dat ze plezier hebben in wat ze doen. Het komt zelden voor dat een band na meer dan tien jaar nog in de oorspronkelijke line-up speelt, maar All Time Low is hier een goed voorbeeld van.

Eindelijk heeft de band de gelegenheid om het nummer ‘Canals’ op te dragen aan de stad waar zij zich in bevinden. Bij ‘Something's Gotta Give’ verschijnen er opgeblazen strandballen, die de zaal sieren. De aandacht is nu meer gevestigd op de ballen dan op de band. Sommige mensen proberen een bal te bemachtigen, terwijl anderen de bal naar de de andere kant van de zaal willen slaan. De eerste crowdsurfer van de avond wordt pas halverwege de set gespot, namelijk tijdens ‘Kids in the Dark’.

De setlist bestaat uit een perfecte mix van oude en nieuwe nummers. Wat wil je met zo’n enorme discografie als die van All Time Low? Voor liefhebbers van de muziek van ‘So Wrong, It’s Right’ tot muziek uit het ‘Future Hearts’ tijdperk. In juni komt het nieuwe album uit en vanavond worden daar alvast een paar nummers van gespeeld, zoals ‘Dirty Laundry’. All Time Low heeft niet voor niets diverse prijzen in de wacht gesleept, zoals “Beste Pop Punk Band”. Daarnaast werden de mannen benoemd tot band van het jaar. Bij het horen van het nieuwe materiaal is het duidelijk: deze band snapt waar ze mee bezig is. Er zit meer elektronica in de nieuwe songs, en de nieuwe nummers zijn nog altijd even catchy.

Een rustmoment wordt ingelast tijdens ‘Therapy’, dat zanger Alex Gaskarth solo vertolkt. Veel tieners pinken een traantje weg bij deze ballade. Omdat de band later begon, moet er helaas een nummer worden overgeslagen en wordt als laatste het populaire ‘Dear Maria, Count Me In’ gespeeld. All Time Low slaagt er iedere tour in om iets nieuws aan de show toe te voegen, wat vanavond een confetti-regen blijkt te zijn.

Het publiek geeft de band naast de nodige bh’s een oorverdovend applaus. Nu maar hopen dat All Time Low na de release van het nieuwe album weer snel naar Nederland terugkomt. Met de succesvolle, uitverkochte show is gebleken dat Melkweg te klein is voor de band. What’s next?

 

GHOST - 06/04 - AFAS LIVENa het gecancelde optreden op Pinkpop 2016 is Ghost terug in Nederland voor...

STING - 05/04 - AFAS LIVE Voor het eerst in 15 jaar is er een nieuw album van Sting . Met dit rock 'n...