VERSLAG: Busted - 13/03 - Paradiso

VERSLAG: Francis Pronk  

Busted - 13/03 - Paradiso

In Nederland stond de band ook wel bekend als 'Bust'. Nederland was blijkbaar het enige land waar de naamswijziging gold, omdat iemand anders al de artiestennaam 'Busted' gebruikte.

Naast de drie kernleden Charlie, James en Matt, hebben zij meerdere muzikanten om zich heen verzameld. De band wordt vergezeld door o.a. een saxofonist, die de show steelt tijdens diverse nummers als 'Who's David', 'New York' en Matt's favoriete nummer van het nieuwe album: ''I Will Break Your Heart'.

Busted is blijkbaar al een dag in Amsterdam en heeft de stad verkend. Matt noemt Amsterdam "a very dangerous and messy place." Hij doet een imitatie van iemand die teveel wiet heeft gerookt. "Wanna jump around and lose your mind? It's spacecake time!" Vervolgens zetten ze meezinger 'Crashed The Wedding' in.

De band heeft aldoor interactie met het publiek. Van oogcontact, meisjes vooraan plagen, met plectrums gooien tot een fan gitaar laten spelen tijdens 'What I Go To School For'.

De band is met 'Night Driver' een andere weg ingeslagen. Busted heeft in de loop van de jaren haar sound volwassener gemaakt. Ze zijn duidelijk geïnspireerd door de jaren tachtig. Synthesizers spelen een grote rol en het spel is technisch ingewikkelder ten opzichte van de liedjes die ze speelden in hun tienerjaren.

Matt is de hele set al bezig over Amsterdam. "Note to self: less weed before the show... I love Amsterdam!" Of hij nou onder invloed is of niet; zijn basspel is prima in orde en de wiet heeft er in ieder geval geen effect op.

Uiteraard komt de band terug voor een toegift, want de grootste hit is nog niet voorbijgekomen. Na 'Coming Home' is het eindelijk tijd voor het lied waar Busted groot mee is geworden: 'Year 3000'. Het wordt keihard meegeschreeuwd door de menigte. Iedereen voelt zich weer even veertien.

Het is alsof Busted nooit weg is geweest.

 

K'S CHOICE - 16/03 - TIVOLIVREDENBURGTivoliVredenburg ontving vanavond K's Choice en Podiuminfo was daarbij. Zie...

TARJA TURUNEN - 13/03 - CACAOFABRIEK Tarja Turunen stond vanavond in de Cacaofabriek en Podiuminfo was erbij....