VERSLAG: Lower Than Atlantis / Young Guns - 03/03 - Patronaat

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Lower Than Atlantis + Young Guns

Het is altijd lastig om een band te beoordelen die als eerste speelt tijdens een double bill. Het voelt toch een beetje als een voorprogramma, vooral omdat de grote banner van Young Guns ook tijdens het optreden van Lower Than Atlantis het podium domineert.

Mike Duce en zijn bandleden stellen echter niet teleur. Lower Than Atlantis is verrast dat ze op een plek spelen buiten Groot-Brittanië, waar mensen hun muziek kennen. De grootste uitschieters vanavond zijn 'Emily', 'Get Over It' en 'Work For It'. De zang is live nagenoeg hetzelfde als op het album. Vooruit, de zang wordt zowel op het album als live getuned, maar het ligt bijzonder goed in het gehoor.

Het publiek schreeuwt uit volle borst de afkorting van de band: "LTA!, LTA!, LTA!". Er ontstaan kleine moshpits en fans klimmen bij elkaar op de schouders. Tijdens 'Beech Like The Tree' vraagt de band of iedereen op de grond wil gaan zitten. Wanneer de zanger "Go!" roept, moet iedereen springen. Een cliché, maar iedereen in de zaal doet braaf wat hen wordt opgedragen.

Mike Duce is naast een goede zanger en gitarist ook nog eens een komisch type. Als je in Patronaat speelt krijg je als band geen plastic waterflesjes op het podium, maar een Dopperfles met inhoud. De band Max Raptor maakte daar vorig jaar tijdens hun show in het Patronaat Café al een seksistische opmerking over. Zo ook zanger Mike Duce vanavond. "Wat zijn dat toch voor gekke buttplugs op het podium?"

Nog een leuk moment in de set doet zich voor bij 'English Kids In America', wanneer Duce als laatste zin: "we're English kids in The Netherlands" zingt. Tijdens de afsluiter van de set, 'Here We Go', springen er een paar fans op het podium. Er volgen er meer en vervolgens staat een hele groep woord voor woord het nummer mee te zingen. Mike Duce heeft ondertussen het podium verlaten en bespeelt vanaf het balkon, tussen de fans, zijn gitaar. Zo zie je maar dat je als band niet per sé een show moet geven met lasers, confetti en andere toeters en bellen. Je kunt ook een fantastische show geven met de middelen die je hebt: de muziek. Lower Than Atlantis heeft de lat in ieder geval heel hoog gelegd voor Young Guns.

12
Verslag gemaakt op: 03 maart 2017
 

BLAUDZUN - 04/03 - TIVOLIVREDENBURGBlaudzun is deze maand door heel Nederland te vinden maar begon in...

MAGGIE ROGERS - 02/03 - PARADISO NOORD Maggie Rogers stond vanavond in Paradiso Noord in Amsterdam en Podiuminfo was...