VERSLAG: Lower Than Atlantis / Young Guns - 03/03 - Patronaat

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Lower Than Atlantis + Young Guns

Young Guns speelt materiaal van alle vier de bestaande albums. De set bestaat voornamelijk uit nummers van 'Echoes', gemengd met oude favorieten. Het krachtige 'Weight Of The World' van het eerste album 'All Our Kings Are Dead' wordt voornamelijk meegebruld door de die-hard Young Guns fans. Het publiek bestaat voornamelijk uit tieners, die de eerste cd's niet bewust hebben meegemaakt. Het nieuwe materiaal wordt daarom ook beter ontvangen. Vooral nummers als 'Bulletproof' en 'Rising Up' zijn erg populair bij de fans.

Young Guns draait al vele jaren mee en staat vanavond voor het eerst in Haarlem. "We never been to Holland", zegt zanger Gustav. Verbaasde blikken in de zaal volgen. Hij bedoelt natuurlijk 'Haarlem' in plaats van 'Holland'. Foutje, kan gebeuren. De band stond een paar maanden geleden namelijk nog in het voorprogramma van Billy Talent in de Amsterdamse Melkweg.

Met een flinke dosis energie en de rocksterhouding van frontman Gustav Wood, weet Young Guns een zeer strakke show neer te zetten. De energie blijft gedurende de set maar toenemen. Bij elk nummer geeft de band een gelijke dosis enthousiasme. Graag meer van deze double bill shows in de toekomst!

12
 

BLAUDZUN - 04/03 - TIVOLIVREDENBURGBlaudzun is deze maand door heel Nederland te vinden maar begon in...

MAGGIE ROGERS - 02/03 - PARADISO NOORD Maggie Rogers stond vanavond in Paradiso Noord in Amsterdam en Podiuminfo was...