VERSLAG: Rauw - 18/11 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Maaike van Dam  

Rauw krijgt waardig afscheid in TivoliVredenburg

In de afgelopen 15 jaar heeft de crème de la crème van de Europese dj-wereld wel gedraaid tijdens Rauw. Zo had Justice hier hun eerste Nederlandse optreden en kwamen de Vlaamse Dewaele broertjes meermaals opdraven. Omdat de verwachtingen van het publiek steeds hoger worden, en daarmee helaas ook de prijs van de acts, was het niet meer rendabel om de clubavond nog langer te organiseren.

Voor de laatste editie pakt Van Bellen uit met acts die al vaker gedraaid hebben tijdens Rauw: Erol Alkan, 2manydjs en Boys Noize. Zelf ontbreekt hij uiteraard ook niet, aan hem de eer om het publiek op te warmen en ook af te sluiten.

De Ronda is al vrij snel stampvol, de “rauwdauwers” lijken geen minuut van de avond te willen missen. Als Erol Alkan begint is rondlopen vrijwel onmogelijk maar lekker op je plek staan dansen met een groep vrienden is natuurlijk waar Rauw echt om draait. Het publiek gaat dan ook flink uit zijn dak.


Als 2manydjs aanvangen om 2 uur barst het feest echt los. Ze beginnen zoals altijd met Hey Boy Hey Girl van Chemical Brothers, omgevormd tot hun eigen “2 many dj’s, here we go!” versie. Een bekend trucje maar het werkt wel. De komende 1,5 uur is een goeie mix van dance klassiekers en lekkere beats. Rauw staat bekend om gekke verkleedpartijen en ook deze keer komt het paardenpak voorbij op het podium.

Wanneer Boys Noize het podium betreedt beginnen ze traditioneel met een sitdown, een fenomeen dat de rauwdauwers niet vreemd is. Terwijl de muziek “duck duck duck” herhaald gaat het hele publiek door de knieën waarna ze met z’n allen opspringen en het uitmondt in een grote feestende massa. Dit zagen we eerder ook al tijdens 2manydjs maar toen deed slechts een gedeelte van de zaal mee.

Wanneer Joost van Bellen afsluit is er nog één laatste sitdown om het feest echt definitief af te sluiten. Rauw gaat gemist worden in Utrecht. Maar wees niet getreurd: als je het gemist hebt is de allerlaatste editie nog op 20 december in Paradiso. Nog één laatste sitdown en dan is het echt over.

Verslag gemaakt op: 18 november 2016
 

BASTILLE - 16/11 - ZIGGO DOMEVoor de release van hun nieuwe album Wild World tourt Bastille momenteel door...

SANDRA VAN NIEUWLAND - 21/12 - TIVOLIVREDENBURG Sandra van Nieuwland staat vanavond in de zaal van TivoliVredenburg. Bekijk...