VERSLAG: Aux Raus - 6/7 - Bibelot

Podiuminfo was aanwezig bij Aux Raus in Bibelot voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Aux Raus - 6/7 - Bibelot

Wanneer bands met elkaar op tour gaan is dit meestal erg geforceerd. Ze zitten bij dezelfde platenmaatschappij en trekken wel hetzelfde publiek, maar vervolgens zit je maanden lang met elkaar opgescheept. Dit concept kan natuurlijk veel beter, je organiseert gewoon een avond met je vrienden. Dit is vanavond in het Dordrechtse Bibelot het geval, de drie namen zitten niet bij hetzelfde label en hun muziek valt niet binnen hetzelfde genre. Het enige wat ze overeenkomstig hebben is hun woonplaats Amsterdam en de nieuwe albums die ze onlangs hebben uitgebracht.

De avond begint met de MeloManics. Dit dance-rock trio bracht onlangs The Grey Light uit en Ben Olgers (drum), Guido Schuurman (gitaar en zang) en Jeroen Joosten (Electronics en zang) laten dan ook vooral nummers van dit nieuwe album horen. Hun doel, “jullie even lekker opwarmen”, dit met liefdesliedjes en complimentjes naar het publiek; “Jullie zien er trouwens best goed uit, vooral hij!”. Ook de band zelf staat strak in het pak op het podium.

Op muzikaal vlak experimenteert het trio graag, dit met onder andere computerstemmetjes en een koebel. “Het volgende nummer is voor iedereen die van een koebel houdt, maar ook voor ieder die er niet van houdt.” Door toevoegingen als deze kan niemand de band erop betrappen vaak in herhaling te vallen, hun stijl is erg origineel zal ongetwijfeld goed aanslaan op het Lowlands Festival, waar ze dit jaar mogen spelen.

Wie dacht dat sinterklaas oud was kent de jongens van Aux Raus nog niet. Wanneer we de biografie moeten geloven werd deze gabber-punk groep namelijk al opgericht in 1545, hielden een kleine pauze tussen 1825 en 1952 (de band viel uit elkaar) en een tweede pauze volgde in 1990. Hoe dan ook verscheen het debuut This is how this works pas kort geleden. De eerste single ‘Fall' van dit album werd flink gepromoot op de Nederlandse muziekzenders en krijgt ook vandaag het meeste respons uit het publiek. Als het even stil is zorgen Bastiaan Bosma (zang) en Luuk Bouwman (gitaar en zang) dat het publiek weer opgang komt : “Gaan die voetjes nog van de vloer of hoe zit het, of is dit soms te hard voor jullie?!” Ook is Bosma niet bang om zelf het publiek in te springen en te laten zien hoe het wel moet.
Het opmerkelijke optreden komt snel ten einde. Na een klein halfuurtje resteert enkel nog de piep in de oren, wat ons terug doet denken aan de spetterende performance.

De rust is slechts van korte duur, na enkele minuten ombouwen bespringen Jane, Kiki en Bram het podium. Beter bekend als Malle Pietje and the Bimbos, ooit begonnen als een Nirvana cover band, maar uitgegroeid tot “de beste band van het westelijk halfrond” wanneer we de Bimbos mogen geloven. Ze zijn inderdaad erg succesvol met hun eigen nummer, en vulde hiermee onlangs ´Are You Punk Or Are You Drunk?´. Echter is het westelijk halfrond iets te hoog gegrepen, laat het trio eerst maar eens Dordrecht overtuigen. Het had vanavond namelijk best voller gemogen in het Bibelot!

FOTOGRAFIE:

MeloManics foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot MeloManics foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot MeloManics foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Malle Pietje & The Bimbos foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Malle Pietje & The Bimbos foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Malle Pietje & The Bimbos foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Aux Raus foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Aux Raus foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot Aux Raus foto Aux Raus - 6/7 - Bibelot
 
 

JOSS STONE - 11/7 - HMHHoewel Joss Stone amper twintig jaar oud is, is het al een gevestigde naam in...

CALEXICO - 4/7 - TIVOLI Net als vorig jaar was Calexico weer bewonderen in de Tivoli te Utrecht....