VERSLAG: Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Ariana Grande in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome

Donderdag 28 mei is het eerste concert van Ariana Grande in een uitverkochte Ziggo Dome. Het merendeel van het publiek is onder de 12 jaar en van het vrouwelijke geslacht. Gegild wordt er dus genoeg.

Vooraan is het publiek wat ouder, maar over het algemeen staan er vooral veel jonge meisjes mee te dansen op de bekende popliedjes van Ariana Grande. De zelf ook nog erg jonge zangeres lijkt haar show niet aangepast te hebben op haar jonge fans, maar het wordt ook niet ranzig of vulgair.

De show is niet bijzonder, voor een grote artiest pakt ze zelfs erg weinig uit. Er is wat vuurwerk, er zijn wat visuals op de grote schermen, maar er is nauwelijks gedacht aan uitgebreide choreografie voor de dansers. Ook is de lichtshow nauwelijks aanwezig. De show is daardoor een beetje vlakjes. Toch probeert ze wel uit te pakken door zo nu en dan de lucht in te gaan, zo komt ze op een zwevende wolk binnen bij het nummer 'Best Mistake'. Toch overtuigt het allemaal net niet.

Voor de meeste aanwezige kids zal dit allemaal niet opgevallen zijn, omdat dit zeer waarschijnlijk één van hun eerste concerten is. Hierdoor hebben zij de avond van hun leven gehad.

De zangkwaliteiten van Ariana zijn prima. Doordat er geen achtergrondkoor aanwezig is, loopt er een bandje mee. Ze zingt wel live mee, maar sommige stukken slaat ze over. Het oogt allemaal nogal lui. De uithalen in bijvoorbeeld 'My Everything' waardoor ze wel eens vergeleken wordt met met Mariah Carey zijn prachtig, maar dat zijn dan ook de enige hoogtepunten.

De setlist is afwisselend en prettig, rustige en uptempo nummers wisselen elkaar goed af. Alle hits komen voorbij zoals 'Break Free' en het eindigt allemaal met de toegift 'Problem'. De grote confetti kanonnen gaan aan.

Eigenlijk had Ariana zoveel meer met een grote zaal als Ziggo Dome gekund. Een paar extra dansers en een goede choreograaf lijkt mij een goed begin.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12
 foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome  foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome  foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome  foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome  foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome  foto Ariana Grande - 28/05 - Ziggo Dome
 
12
 

TOTO - 30/05 - ZIGGO DOMERuim 35 jaar na hun debuutsingle 'Hold The Line' en een nieuw album strijkt...

ROXETTE - 27/05 - HMH Het Zweedse duo Roxette was mega populair eind 80 / begin 90er jaren....