VERSLAG: Hurts - 21/11 - Vredenburg

Podiuminfo was aanwezig bij Hurts in Vredenburg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

VERSLAG: Sophie van Bokhorst  

Hurts

Eerder dit jaar was het Britse duo Hurts nog te bezichtigen in de Melkweg en gaven ze een optreden op Lowlands. Vanavond sluiten de mannen hun tour af in Vredenburg Leidsche Rijn. Als support heeft Hurts de Zwitserse band Pegasus meegenomen naar Utrecht.

Het is koud in de Domstad en het duurt dan ook even voordat de krap uitverkochte zaal vol is. Wat op valt is het diverse publiek, dat bestaat uit muziekliefhebbers uit alle leeftijdscategorieën. Precies op aanvangstijd begint er een grote lichtshow op het podium en komen de mannen van Pegasus tevoorschijn. Strak in het pak en met hun wilde haren palmen ze het publiek in. De sfeer in de Utrechtse zaal zit er goed in en het eerste half uur vliegt dan ook voorbij. Met een dankwoord neemt Pegasus afscheid, om plaats te maken voor de hoofdact van vanavond, Hurts.

Even na negenen is het dan zover, het podium wordt gevuld met rook, licht en laserstralen en tijdens het intro van ‘Mercy’ komen de bandleden tevoorschijn. Gehuld in een capuchon jas neemt zanger Theo Hutchcraft plaats op de verhoging op het podium en Adam Anderson begint achter de piano. Net als bij het voorprogramma, zit de sfeer er gelijk goed in, maar toch oogt het grootste deel van het publiek vrij tam. Pas bij de hit ‘Wonderful Life’ wordt het enthousiasme voor de band getoond en zingt men luid mee. Dit enthousiasme wordt gevoed door de zanger, die tijdens hits als ‘Blind’, ‘Sunday’ en de knaller van de avond ‘Stay’ regelmatig de microfoon naar het publiek uitsteekt. Gelukkig is de setlist uitgebreid, met onder andere een akoestische versie van ‘Blood, Tears & Gold’, zodat het geen herhaling wordt van de Melkweg show. Gedurende het concert wordt veel gebruik gemaakt van licht en laserstralen, wat de show iets extra’s geeft. Een minpuntje van de show is dat zanger Theo Hutchcraft voornamelijk op z’n verhoging verblijft, terwijl Adam Anderson diverse malen wisselt tussen z’n gitaar en piano. Toch maakt de zanger dit ruimschoots goed door verschillende witte rozen naar de fans in het publiek te gooien. Met het encore van de single ‘Better Than Love’ en slot nummer van het ‘Exile’ album ‘Help’ is het 90 minuten durende concert ten einde en verlaat een voldaan publiek de zaal. Buiten de zaal staan de leden van Pegasus de fans op te wachten voor een praatje of een handtekening.

Ondanks dit succesvolle concert en hun festival optredens voor grote aantallen, blijft het de vraag of Hurts niet beter tot hun recht komt in een kleinere zaal.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
Hurts foto Hurts - 21/11 - Vredenburg Hurts foto Hurts - 21/11 - Vredenburg Hurts foto Hurts - 21/11 - Vredenburg
 
12
 

BISCUITS - 21/11 - HOFMAN CAFÉ, UTRECHTVanaf november zullen er elke donderdagavond bandjes het podium komen...

VOLBEAT - 21/11 - ZIGGO DOME Het Deense Volbeat gaf een spetterend optreden met hun mix van Metal en...