VERSLAG: The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij The Naked and Famous in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 6 foto's.

VERSLAG: Joslyn Dresen  

The Naked and Famous – 19 november – Paradiso, Amsterdam

Twee jaar geleden waren ze daar opeens, deze jonge Australische band. Opgericht in 2008, allemaal twintigers. En in 2011 het debuutalbum [i]Passive me, Agrssive you[/i] met daarop de hitsingle 'Young Blood'. In september werd de nieuwe langspeler uitgebracht zonder extra single. [i]In Rolling Waves[/i] is een stuk ingetogener dan zijn voorganger. Nog plek genoeg voor elektronische kant van de band maar ook met akoestische gitaren.

Een uitverkochte Paradiso is toneel voor de nieuwe show van [b]The Naked and Famous[/b]. Terwijl ze een kwartier later beginnen staat er nog een lange voor de deur als de eerste klanken uit de zaal klinken. Een goed begin met album openers 'A Stillness' en 'Hearts Like Ours' worden vergezeld met 'Girls like you' en 'The Sun' met superzware bassen en een gitaar jankend als nooit eerder gehoord. Met vier keyboards op het podium lijken ze nog elektronischer geworden. Het rustige van [i]In Rolling Waves[/i] is verdwenen en krijgt veel meer het jasje van zijn voorganger. De halve cirkel visuals lijken ook een samensmelting van de covers van beide albums.

Wonderbaarlijk hoe goed de tamelijk onbekende nieuwe tracks (maar potentiële singles) 'Rolling Waves' en 'I Kill Giants' ontvangen worden tussen de oude bekende 'All Of This' en 'Frayed'. Paradiso sluit zich als een warme deken om de band. De heren Thom, Jesse, Aaron en David zijn onveranderd sinds hun vorige bezoek aan de poptempel maar zangeres Alisa heeft haar lange, zwarte lokken gekapt tot een pittig blond koppie, het boegbeeld van het blakende zelfvertrouwen van dit kwintet.

Het geluid is hard en soms te zwaar of te schel. [b]The Naked and Famous[/b] moet je niet alleen horen en zien maar ook voelen. Een duidelijke stempel van gitarist Powers en toetsenist Short, tevens producers van beide albums. Afsluiter 'No Way' is het perfecte bruggetje naar het toegift. En met veel applaus en met name gestamp van de balkons komt de band terug voor 'To Move With Purpose' waarbij het meeklappen als bewust onderdeel van track terug bij het publiek komt. Het hoogtepunt van de avond wordt natuurlijk bereikt met 'Young Blood'. En hoewel het niet losser kan in de zaal lijkt er een gat geslagen te zijn waar het dak allang was weggeblazen. Ze zeggen graag vaker te komen. Waarop wij alleen maar met veel gejoel, ja graag en alsjeblieft kunnen antwoorden.

FOTOGRAFIE: Bianca Berger  

The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso The Naked and Famous foto The Naked and Famous - 19/11 - Paradiso
 
 

VOLBEAT - 21/11 - ZIGGO DOMEHet Deense Volbeat gaf een spetterend optreden met hun mix van Metal en...

AVENGED SEVENFOLD - 19/11 - ZIGGO DOME Hoewel de Ziggo Dome net iets te groot was voor de rockers van Avenged...