VERSLAG: Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Avenged Sevenfold in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Avenged Sevenfold in Ziggo Dome

De Amerikaanse metalband Avenged Sevenfold doet in haar Europese tour ook de Ziggo Dome in Amsterdam aan. De zaal is niet helemaal uitverkocht maar toch zijn er een hoop mensen op de band afgekomen. Er zijn veel shirts van de band te bekennen en wie zijne of hare vergeten is kan terecht bij de vele merchandise-verkooppunten.

Als voorprogramma zijn Avatar en Five Finger Death Punch mee. Eerstgenoemde komt uit Zweden en werkt een korte set deathmetal af voor een nog toestromend publiek.
Bij het tweede voorprogramma is de aandacht er iets meer bij. Wanneer Five Finger Death Punch haar bekendste nummer ‘Coming Down' speelt is de herkenning te merken aan de meezingende aanschouwers.

Dan is uiteindelijk de hoofdact aan de beurt. De vlag van de voorganger valt naar beneden en de vlag van Avenged Sevenfold wordt onthuld. Het doek gaat open en er toont zich een groot doodshoofd met vleermuisvleugels. De eerste riff van de gitarist start en er vliegen vlammen over het podium. Tijdens de eerste paar nummers wordt er getrakteerd op een felle vuurwerkshow. De sfeer zit er gelijk goed in en de zaal reageert energiek.

Voordat de band publieksfavoriet ‘Welcome To The Family’ inzet, spreekt frontman Matthew Sanders het publiek toe. Op een erg Amerikaanse manier bedankt hij de muziekliefhebbers die naar de show gekomen zijn. Naast bekend oud werk speelt de band veel nummers van het nieuwe album Hail To The King. Dan is er een eerbetoon aan de in 2009 overleden drummer James 'The Rev' Sullivan en het publiek houdt met z´n allen aanstekers omhoog.

Het optreden loopt ten einde en de fans hebben waar voor hun geld gekregen. Na afloop is de alternatieve rockband My Propane te zien in Ziggo Club voor de muziekliefhebbers die nog wat overtollige energie kwijt moeten van de geweldige show van A7X.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
Avatar foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avatar foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avatar foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Five Finger Death Punch foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Five Finger Death Punch foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Five Finger Death Punch foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Five Finger Death Punch foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avenged Sevenfold foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avenged Sevenfold foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avenged Sevenfold foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avenged Sevenfold foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome Avenged Sevenfold foto Avenged Sevenfold - 19/11 - Ziggo Dome
 
12
 

THE NAKED AND FAMOUS - 19/11 - PARADISO6 foto's Door: Bianca Berger

NICKELBACK - 18/11 - ZIGGO DOME 9 foto's Door: Bianca Berger