VERSLAG: Editors - 24/10 - Ziggodome

Podiuminfo was aanwezig bij Editors in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Marleen de Roo  

Editors - 24/10 - Ziggo Dome

Ziggo Dome is goed gevuld vanavond, maar het is rustig. Het publiek wacht ontspannen op de set van Editors. De relaxte bezoekers worden dan ook ruw opgeschrikt als iets over negen – stipt op tijd – het nummer 'Sugar' door de speakers galmt. Opgewarmd door grote vlammenwerpers openen de Britse heren de show.

Eerder dit jaar stond de band nog in Gashouder Westerpark en op Lowlands. Het nieuwe album The Weight of Your Love ging rechtstreeks naar nummer één in ons landje. Dit zorgde voor een massale toeloop van bezoekers. Een derde show was dan ook geen overbodige luxe. Zijn er dan vooral fans van de laatste songs? Het is nogal verdeeld in Ziggo Dome vandaag. De klassieke hits 'Bones' en 'Smokers Outside the Hospital Doors' krijgen veel mensen aan het meezingen, maar de groep weet pas echt tot het publiek door te dringen als de single 'Ton of Love' wordt ingezet.

Er zijn grote verschillen tussen The Black Room en The Weight of Your Love. Het eerste album was om de luisteraars te overtuigen van de muzikaliteit, het laatste is gemaakt om mee op te treden. Het nieuwe album zit vol songs die vooral tot zijn recht komen in grote zalen en op festivals. De band heeft zich al overtuigd als muzikanten. Gitaarlijntjes zijn strak, elke noot wordt geraakt en met zanger Tom Smith als frontman heb je een band waar je u tegen zegt. Een band die kwaliteit van muziek als kernwaarde heeft. Dit doet vanavond helaas wel af van het 'showelement'. De heren spelen zo strak, dat er nauwelijks ruimte is voor interactie, beweging of bijzondere loopjes. Geen poeha, gewoon muziek. Aangenaam om naar te luisteren, niet altijd even spannend om naar te kijken.

Met de vuurwerkkanonnen klinkt er af en toe nog gejuich, maar voor de rest zijn de bezoekers vooral bezig met luisteren. Dit publiek is respectvol naar de band, de band respectvol naar muziek. Dat maakt het muzikaal één van de sterkste optredens, maar wel minder memorabel.

FOTOGRAFIE: Mark Ooms  

Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome Editors foto Editors - 24/10 - Ziggodome
 
 

WARDRUNA - 25/10 - 013Met hun duistere meeslepende noorse folk wist Wardruna in Tilburg een volle...

AIRBOURNE - 24/10 - 013 Als er een band is die explosief weet op te treden, is het wel Airbourne. 013...