VERSLAG: Children of Bodom - 20/10 -013

VERSLAG: Bas van Poppel  

Children of Bodom

Ondanks dat de aanvang van het concert een half uur is vervroegd, opent Medeia voor een zaal die al ver is gevuld. Onder leiding van Rotten Sound frontman Keijo Niinimaa zet de band in een half uur een zeer sterke set neer en krijgt al snel de handen tegen elkaar en de eerste moshpits aan de gang. De deathmetal band onderscheidt zich voornamelijk door polyritmische en progressieve nummers die wat doen denken aan Textures, maar wat meer sfeer brengen.

Een stuk melodischer dan de openers is de formatie Insomnium. Het nieuwe album van dit viertal verschijnt pas over enkele maanden, dus vanavond krijgen we vooral bekend werk voorgeschoteld. Grunts en clean zang worden perfect afgewisseld en de band weer al snel de sfeer te zetten. In april 2014 komen ze terug naar 013, fan met Epica.

Met het nieuwe album Halo of Blood op zak staat Children of Bodom voor de derde keer in Tilburg. De vorige albums hebben de populariteit van de band geen goed gedaan, te zien aan de zaal die iets leger blijft dan vorige keren. Met het nieuwste wapenfeit op zak proberen ze daar verandering in te brengen.

De band opent de show direct hard met wat nieuwe nummers als 'Transference' en een te snel en slordig gespeeld 'Halo Of Blood'. Daarmee afwisselend bracht de band klassiekers uit als 'Silent Night, Bodom Night' en 'Sixpounder', waarbij de moshpit vooraan bijna de gehele vloer bedekte. Na nog wat ouder werk als 'Kissing The Shadows' en 'Lake Bodom' greep de band naar de vorige platen, met onder andere 'Are You Dead Yet?' en 'Blooddrunk', om tegen het einde bekende nummers als 'Downfall' en 'Hate Me!' te spelen. Opvallend is het gemis van enkele bekendste nummers van de band; 'Needled 24/7' en 'Angels Don't Kill' worden vanavond overgeslagen.

Verslag gemaakt op: 20 oktober 2013
 

LIL'WAYNE - 21/10 - ZIGGODOMENa eerder in maart geannuleerd te zijn, stond Lil'Wayne maandag toch echt op...

PLAFONDDIENST - 19/10 - SUGARFACTORY Waar Plafonddienst op de donderdag van ADE op moest houden vanwege het...