VERSLAG: CJ Ramone - 4/10 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

CJ Ramone

Christopher Joseph Ward, beter bekend als C.J. Ramone, speelde zeven jaar in de punkband Ramones. In 2012 heeft hij met behulp van crowdfunding zijn eerste solo album ‘Reconquita’ uitgebracht.

In de Oude Zaal van Melkweg wordt de ex-Ramones bassist bijgestaan door Jonny 2 Bangs en David Hidalgo Jr. van Social Distortion. De set wordt na een “1,2,3,4!” schreeuw van C.J. ingeluid met oud Ramones materiaal zoals ‘Do You Wanna Dance?’, ‘Psycho Thearapy’ en ‘Cretin Hop’.

C.J. is niet de enige ex-Ramone die de oude nummer nieuw leven inblaast. Ook ex-drummer Marky Ramone bezoekt regelmatig ons land met zijn band Marky Ramones Blitzkrieg. Voor C.J. is het vanavond niet geheel een greatest hits show, want hij speelt ook eigen materiaal zoals ‘Ghost Thing’ en ‘You’re The Only One’. De Ramones nummers worden het best opgepikt. Klassiekers als ‘Blitzkrieg Bop’, ‘’I Wanna Be Sedated’ en zelfs Motörhead’s ‘R.A.M.O.N.E.S.’ worden luidkeels meegeschreeuwd door de punkfanaten. De band heeft zo’n drie keer het podium verlaten om het publiek daarna weer te verblijden met covers. De euforie is van de gezichten van de mensen in Melkweg af te lezen. Veel mensen herleven hun jeugd en een andere generatie ziet voor het eerst één van hun helden. Na 25 nummers is de set aan zijn eind gekomen. Ramones heeft nog tientallen andere nummers, dus een goed excuus voor C.J. om snel weer terug te komen.

Eigenlijk is de show niet veel anders als de show van ex-collega Marky Ramone. Ze spelen bijna dezelfde Ramones nummers, alleen C.J. combineert de set met eigen werk. Voor de fans is het natuurlijk geweldig om een ex-Ramone te kunnen bewonderen, maar of deze act ooit door zou kunnen breken? Nee. Dit zal altijd een underground act blijven, die groots is voor de echte Ramones fans. De nummers van Ramones zullen eeuwig blijven voortleven. Gabbagabba Hey!

 

FLEETWOOD MAC - 7/10 - ZIGGODOMEVoor de eerste van twee optredens bezocht Fleetwood Mac maandag de Ziggo...

JOE BONAMASSA - 6/10 - MARTINIPLAZA Gitarist Joe Bonamassa kwam weer eens naar Nederland en speelde in het...