VERSLAG: Agresión - 01/12/2006 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Agresión in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

Agresión - 01/12/2006 - Melkweg

In juli dit jaar maakte de crossover band Agresión bekend ermee te stoppen. Vandaag, vrijdag 1 december in de Melkweg te Amsterdam, is het dan echt zo ver. Na tien jaar harde metal is het tijd voor iets nieuws. Iets nieuws dat de naam “Cultura Tres” heeft meegekregen. Naast dat “Cultura Tres” de titel van het tweede Agresión album is, bestaat deze band ook nog eens uit 3 van de 4 leden van Agresión. De twee Venezuela broers Alejandro en Juan Manuel de Ferrari Montoya spelen gewoon in deze nieuw opgerichte band, samen met bassist Marcel Capell. Het enige verschil is de drummer en daar wisselde Agresión toch al vaker van.

Het hele afscheidsgebeuren wordt hierdoor een beetje een vreemde bedoeling en lijkt het allemaal veel aandacht om niks. Agresión tourde regelmatig in de kleinere zalen van het land, maar weet met hun cd-presentaties en blijkbaar ook met dit afscheidsconcert de grote zalen makkelijk te kunnen vullen. Vandaag worden de mannen van Agresión bijgestaan door de Amsterdamse metalgroep Image Treason en de skatepunkers van Surf Malandros. Opwarmertjes die niet echt veel aandacht van het publiek krijgen.

Naast het feit dat vandaag het afscheidsconcert van Agresión plaatsvindt, is het vandaag tevens Wereldaidsdag. Geheel gepast begint de band Agresión dan ook met één van hun grootste hits, AIDS. Al een heel aantal jaren geleden geschreven door de band, maar helaas nog steeds erg actueel. De meeste nummers van het viertal hebben een zware ondertoon zoals ook zeker het genoemde openingsnummer. Deze nummers proberen meer bij de mensen te bereiken dan alleen moshen of headbangen. Natuurlijk vindt dit laatste ook volop plaats in de zaal vanavond.

Naast het spelen van nummers heeft zanger/gitarist Alejandro tussen elk nummer wel iets te zeggen. Zoals we gewend van ze zijn, zijn ze erg blij met de mensen die de underground scène supporten en die ook vanavond zijn komen opdagen. Veel gepraat terwijl je zou denken dat ze juist zoveel mogelijk nummers zouden willen spelen, tijdens zo’n afscheidsconcert. Het aantal gespeelde nummers valt dan ook erg tegen. Na vijftien nummers, een normale setlist voor Agresión, verlaten ze alweer het podium. Wellicht geven ze zelf hiermee ook aan dat van een echt afscheid geen sprake is. Binnenkort staan ze namelijk gewoon weer te spelen. Alleen dan onder een andere naam.

FOTOGRAFIE: Cosmo Vloedbeld  

Surf Malandros foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Surf Malandros foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Surf Malandros foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg Agresión foto Agresión - 01/12/2006 - Melkweg
 
 

PLACEBO - 01/12/2006 - AHOYIn maart van dit jaar bracht Placebo met Meds zijn vijfde album uit. De...

MUSE - 28/11/06 - BRABANTHALLEN Afgelopen dinsdagavond stonden de mannen van Muse in de Brabanthallen in Den...