VERSLAG: Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos

VERSLAG:

Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos

Al vroeg op de avond stroomt het Openlucht Theater in het Amsterdamse bos vol met enthousiaste toeschouwers. Deze locatie, verscholen in het bos, is vanavond namelijk weer het podium voor Live in het Amsterdamse Bos. Het eerste intieme concert van Andy Burrows werd vorige week tijdens de eerste editie met lof ontvangen, vanavond is het de beurt aan Hooverphonic om met een knaller te eindigen.

Vanaf 17.00 uur is het bospodium geopend voor het publiek waar de ietwat dure Belgische biertjes gretig aftrek vinden. Voor diegenen die met een lege maag naar het bos zijn gekomen zijn er gelukkig ook meer dan genoeg eetmogelijkheden te vinden. Zo zijn er burgers van de chef koks van Kok au Van en lopen er bloemenmeisjes rond met zakjes snoep en andere lekkernijen.

Voordat Hooverphonic het podium mag betreden is het eerst de beurt aan Niels Geusebroek en, winnaar van Beste Singer/Songwriter Nederland 2013, Michael Prins om het publiek alvast op te warmen. De ceremoniemeester grapt dat hij vorige week eigenlijk was vergeten dat Michael Prins ook deze week weer op het podium zou verschijnen, maar ziet hem graag volgend jaar weer terug. Tussen de voorprogramma's door draait DJ Paulie wants a Cracker de avond feestelijk aan elkaar. Het publiek vermaakt zich goed maar is merkbaar aan het wachten op de headliner van de avond.

De Belgische popgroep Hooverphonic draait al sinds 1995 mee en heeft door de jaren heen een aantal veranderingen qua samenstelling meegemaakt. Vandaag is het de beurt aan de charmante zangeres Noémie Wolfs om het publiek te betoveren met haar prachtige geluid en zwoele bewegingen. In samenspel met het Belgian Session Orchestra wordt het publiek vanavond overladen met vele innemende en ontroerende nummers. Oudere nummers als For Another One, Jackie Cane en Mad About You worden moeiteloos afgewisseld met nieuwere nummers zoals Rennaissance Affair.

Samen met het orkest weet de band het publiek te betoveren, ademloos wordt dan ook geluisterd naar het indrukwekkende optreden. Het perfecte samenspel met het orkest brengt het optreden naar een magische hoogte. Het publiek is onder de indruk en wordt beloond met een dubbele toegift. In de laatste toegift wordt zelfs een primeur ten tonele gebracht, het nummer Ether zal namelijk als derde nummer op hun nieuwe album verschijnen, welke in november wordt uitgebracht. Met een staande ovatie wordt deze avond afgesloten en daarmee ook Live in het Amsterdamse Bos voor 2013.

Verslag en foto's gemaakt op: 25 augustus 2013

FOTOGRAFIE:

Niels Geusebroek foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Niels Geusebroek foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos  foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos  foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Michael Prins foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Michael Prins foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos Hooverphonic foto Hooverphonic - 25/8 - Openlucht Theater Amsterdamse Bos
 
 

DINOSAUR JR - 5/9 - EFFENAARDinosaur Jr is weer springlevend. Op donderdag 5 september mag Eindhoven (als...

DAVID BYRNE & ST. VINCENT - 25/08 - VREDENBURG David Byrne, St. Vincent en een complete Brassband stonden op het podium van...