VERSLAG: ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis

VERSLAG:

ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis

Dit jaar is het de tiende keer dat de ZOOmeravonden worden gehouden in Artis. De oudste en bekendste dierentuin van Nederland is een aantal zaterdagen geopend tot zonsondergang met een speciaal programma. Kinderen kunnen hun ruimtepaspoort halen, zich laten schminken en workshops volgen, maar het hoogtepunt zijn de studenten van het Conservatorium en een hoofdact die voor live-muziek zorgen op meerdere plekken in Artis.

In het pittoreske prieeltje bij de flamingovijfer, het vaste podium tijdens de ZOOmeravonden, mag het Soul & Jazz-talent Kris Berry de avond komen afsluiten. ‘Qua weer kunnen we het niet beter treffen’, laat de organisatie weten en hij heeft groot gelijk: overal in het park zitten de bezoekers in het gras met prosecco, limonade, pastasalades en olijven naar de live-muziek te luisteren. Dat terwijl er ook genoeg leuke dieren rondlopen.

Samen met gitarist Paul Willemsen en bassist Jet Stevens, beiden bekend van Beans & Fatback die een paar weken geleden ook in het dierenpark stonden, staat de 31-jarige vandaag in Artis. Kristel de Haak woonde tot haar 19e in Curaçao en momenteel woont ze in Amsterdam, maar een speciale relatie met Artis heeft ze niet. Een link met onze hoofdstad is er echter wel en het nummer ‘Silver Balloon’ volgt.

De soulzangeres speelt vandaag voor een aantal bekende gezichten, maar weet ook nieuwe vrienden te maken. Het publiek zingt gezamenlijk ‘there’s a storm coming tonight’ in het niet-toepasselijke nummer ‘Waiting For The Rain’ en de interactie maakt het optreden extra speciaal. Acts als Spinvis, The Kik, Go Back To The Zoo, De Jeugd Van Tegenwoordig en Case Mayfield gingen haar voor in het prieeltje, maar ook het beginnende talent weet zich gelukkig goed staande te houden.

Verslag en foto's gemaakt op: 06 juli 2013

FOTOGRAFIE:

 foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis  foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis Kris Berry foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis Kris Berry foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis Kris Berry foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis Kris Berry foto ZOOmeravond: Kris Berry - 6/7 - Artis
 
 

EDITORS - 8/7 - GASHOUDERMet een nieuw album op zak, komen Editors, daags na hun Werchter optreden,...

THE WHO - 5/7 - ZIGGO DOME De Engelse rockband The Who, opgericht in 1964 opgericht in Londen, is na zes...