VERSLAG: Hypocrisy - 31/03 - Effenaar

VERSLAG: Bas van Poppel  

Hypocrisy + Hate + Essence

Op Paaszondag trapt de Deense band Essence een 'metal matinee' af in de Eindhovense Effenaar. Ze proberen hiermee hun tweede langspeler aan de man te brengen. Het viertal is duidelijk geoefend, de set van een half uur bevat een aantal gave solo's op zowel gitaar als bassgitaar. De hoge zang wijkt wat af van het ruige geheel, wat de grootste oorzaak lijkt dat het publiek weinig van zich laat horen.

De Poolse band Hate ziet er op het podium indukwekkend uit. Bevuilde bovenlichamen en gezichten bedekt met corpse paint geven bij het begin aan wat deze heren ten gehore brengen. De mix van black en death metal is het snelst te vergelijken met het geluid van landgenoten Behemoth. De songs zijn echter minder pakkend dan die van hun bekende landgenoten, maar wel een stuk sneller.

Met het nieuwe album End Of Disclore heeft het Zweedse Hypocrisy een van zijn beste platen tot op heden uitgebracht. De band is terug gegaan naar het Into The Abyss en Fourth Dimension tijdperk en opent de ruim anderhalf uur durende set met vier nummers van de nieuwe plaat. De cd is echter pas net uit en veel bezoekers kennen het nieuwe werk nog niet. De zaal komt dan ook pas echt los als de band ouder werk speelt. Nummer als Fire In The Sky, Adjusting The Sun en Roswell 47 ontbreken uiteraard niet en als toegeeft trakteert de band op Valley Of The Damned. Iets na achten is de show al afgelopen op de vroege zondagavond. Een strakke snelle show met weinig praten en veel muziek, oftewel een fijn avondje Hypocrisy.

Verslag gemaakt op: 31 maart 2013
 

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR - 08/04 - MELKWEGDe Noord-Ieren van And So I Watch You From Afar stonden met het nieuwe album...

THE GROWLERS - 7/4 - PARADISO The Growlers toeren door Europa. Na shows in Nijmegen en Rotterdam is...