VERSLAG: Soul Sister Dance Revolution – 4/4 – Supermarkt

VERSLAG: Marco Vlot  

Soul Sister Dance Revolution – 4/4 – Supermarkt

Op de Grote Markt in Den Haag staat een lange rij mensen die allemaal bij Supermarkt naar binnen willen. Vanavond viert lokale trots Soul Sister Dance Revolution daar namelijk de release van hun eerste album Playground Kids. Als de band rond tien uur het podium betreedt is de zaal dan ook stampvol, en vanaf de eerste tonen van het eerste nummer is het duidelijk dat de band een gewonnen wedstrijd speelt. In de zaal gaat het meteen los en op het podium gaat het er net zo energiek aan toe. Vooral toetsenist Camiel en drummer Jelger gaan met verbeten gezichten helemaal op in de muziek.

Soul Sister Dance Revolution is een alternatieve rockband waarvan een aantal nummers die vanavond voorbijkomen zeker hitpotentie hebben. Zo komt al vrij vroeg in de setlist het regelmatig op de radio gedraaide ‘Hold the Line’ voorbij en blijkt ‘Soldiers of Love’ een regelrechte meezinger. Het wordt gedurende het optreden echter wel duidelijk waar de band de mosterd haalt. Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en zelfs Joy Division komen voorbij. Klinken als deze bands is natuurlijk geen schande, maar het is te hopen dat ze in de komende tijd een meer eigen geluid ontwikkelen.

Wat de podiumpresentatie betreft zit het vanavond wel snor. De energie die vanaf het begin in het optreden zit zakt niet in. Supermarkt verandert in een feestende massa. De band lijkt hier oprecht dankbaar voor te zijn en steekt dat niet onder stoelen of banken. Na afloop gaan de bandleden dan ook nog de zaal in om cd’s te signeren en handen te schudden. Het publiek verspreidt zich over de verschillende café’s op de Grote Markt en praat na over het feestje wat Soul Sister Dance Revolution vanavond heeft gegeven. Want dat was het.

 

SLAGSMÅLSKLUBBEN - 4/4 - MELKWEGDe Zweedse mannen van Slagsmålsklubben hebben geen geweldige live reputatie,...

EELS - 04/04 - PARKSTAD LIMBURG THEATERS (HEERLEN) Met een clown en een singer-songwriter als voorprogramma, kan het optreden...