VERSLAG: Jake Bugg - 10/3 - Tivoli

Podiuminfo was aanwezig bij Jake Bugg in Tivoli voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Jake Bugg - 10/3 - Tivoli

Pas 18 jaar was Jacob Edwin Kennedy zoals Jake Bugg eigenlijk heet, toen zijn debuut uitkwam afgelopen oktober. Sinds zijn debuut gaat het als een speer met de nu pas 19 jarige singer-songwriter. In Nederland zijn de shows van eergisteren in de grote zaal van de Melkweg en vanavond in Tivoli al ver van te voren uitverkocht. De druk is dan ook groot op dit jonge talent die omgedoopt is tot de nieuwe Bob Dylan. Vanavond gaan we meemaken of deze druk terecht is.

Zoals nachtkaarsen kunnen uitgaan kunnen ze ook op een prachtige wijze aangaan zo bewijst Jake Bugg met ‘Fire’. Het nummer wordt heel intiem en beheerst gebracht en dat is eigenlijk voor het grootste gedeelte van het begin van het optreden. Met ‘Seen It All’ en ‘Trouble Town’ als hoogtepunt die ons meenemen naar een enge benadering van perfectie vanavond. Zoals gezegd is het bij de eerst vijf nummers nog even inkomen en komt nota bene van een nieuw nummer eindelijk meer pit in de set die het publiek gewend is van de hitjes ‘Lightning Bolt’ en ‘Taste It’. Dit nieuwe nummer heeft een lekkere vieze blues riff die het wegdromende publiek – wat in dit geval positief bedoeld is - weer wakker schudt. Het is eng om te zien hoe een jochie van nog maar 19 jaar er zo makkelijk op los soleert.

Hierna zit er wat meer dynamiek in de set maar zijn het vooral de laatste drie nummers van de reguliere set waar de fans voor gekomen zijn. Dit zijn namelijk ‘Two Fingers’, ‘Taste It’ en ‘Lightning Bolt’ en ook bij deze nummers zie je met hoeveel gemak er gespeeld wordt. Met een toegift die bestaat uit ‘Broken’ en de Johnny Cash cover ‘Falcom Prison Blues’ heeft Jake Bugg en zijn twee begeleidende muzikanten ons dik een uur vermaakt en dat met nog maar één album op zak.

Stoïcijns als Oasis en met teksten die van een doorleefde Johnny Cash hadden kunnen zijn is het bewonderingswaardig om te zien hoe perfect de uitvoering is van dit Britse straatschoffie, er is dan ook vanavond helemaal niks op Jake en de band aan te merken. Als het nieuwe nummer wat we hebben gehoord een voorbode is van het rest van het nieuwe album dan gaat het helemaal goed komen en gaan we nog heel veel van dit grote talent horen. Jake Bugg heeft ons vanavond allen doen geloven dat de nieuwe Bob Dylan is opgestaan. De lovende woorden over deze jongeman zijn meer dan terecht!

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

Jack Savoretti foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jack Savoretti foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jack Savoretti foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jack Savoretti foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli Jake Bugg foto Jake Bugg - 10/3 - Tivoli
 
 

THE KYTEMAN ORCHESTRA - 10/03 - EFFENAARThe Kyteman Orchestra gaf weer een waanzinnig goed optreden in de Effenaar....

ORLANDO - 7/3 - PARADISO Het is donderdagavond. De kleine zaal in Paradiso is dampend vol. Mensen zijn...