VERSLAG: Kodaline - 11/1 - Doornroosje

VERSLAG: Nikki Dinnissen  

Kodaline - 11/1 - Doornroosje

Begin november een megahit scoren op 3FM en deze week al drie uitverkochte optredens op Nederlandse bodem spelen. Ja, dat krijgen weinig bands voor elkaar. De Ierse band Kodaline is hier een uitzondering op, met hitsingle ‘All I Want’ hebben de vier heren al snel bekendheid verworven in ons land en zodoende staan ze deze week in Nijmegen. Ook staan ze in Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Kodaline maakt pop/rockmuziek en wordt vaak vergeleken met Coldplay. De band staat vanavond met één uitgebrachte EP in Doornroosje, Nijmegen.

Wat bij binnenkomst meteen opvalt, is de kroegsfeer van het publiek. Een gemengd publiek wat veel praat en veel loopt. De band start een paar minuten na half tien met een van de nummers van de EP, ‘Lose Your Mind’ en meteen blijkt dat frontman Steven Garrigan beschikt over een meer dan aardige stem die ook live goed tot zijn recht komt. Helaas blijft het publiek praten, waardoor de aandacht voor de band minimaal is. Die aandacht wordt ook niet getrokken door de band, want ook al spelen ze aardig, écht goed wordt het nergens.

Na de mindere bekendere nummers die ook beduidend minder goed zijn, sluit de band af met dé hit ‘All I Want’. Het publiek pakt massaal haar telefoons om fanatiek foto’s en filmpjes te maken. Dit laat meteen zien dat het vanavond een typisch hitjespubliek is. De uitvoering is net als het hele concert matig. Zonde, want de nummers zijn op plaat goed te behappen en er had veel meer ingezeten. De band maakt prima liedjes, maar het ‘ge-ooh’ en ‘ge-aah’ en het geforceerde bombastische geluid zijn na een uur spelen erg vermoeiend.

Kodaline is een aardige band, maar ze zullen dat ‘ge-ooh’ af moeten leren. Als ze dat op de plaat die dit voorjaar uitkomt doen, zit er wellicht een toekomst in voor de Ierse band. Vanavond hebben ze een matig concert neergezet, maar met een ander publiek en net iets betere liedjes kan de band al veel vooruitgang boeken. Misschien wordt Kodaline dan toch de nieuwe Coldplay.

 

KODALINE - 12/1 - ROTOWNDe Ierse band Kodaline deed afgelopen week een aantal optredens in Nederland....

VILLAGERS - 10/1 - DOORNROOSJE In een uitverkocht Doornroosje laat het vijfkoppige Villagers zien dat het...