VERSLAG: Glen Hansard - 10/12 - Paradiso

VERSLAG: Janske van den Broek  

Glen Hansard 10/12 Paradiso

Als frontman van The Frames, The Swell Season of solo, hij kan het allemaal, deze charmante Ierse Glen Hansard. Vanavond staat hij in een uitverkochte grote zaal van Paradiso en samen met blazers, strijkers en de rest van zijn band bezorgt hij voor heel wat kippenvel in de hete volle zaal.

De band begint met wat rustige nummers en de stemming zit er meteen goed in. De goedlachse Hansard heeft veel chemie met zowel zijn bandleden als met het publiek. Er komen veel nummers van zijn meest recente album Rhythm And Repose voorbij, maar ook van The Frames en andere projecten van Hansard.

Het optreden verloopt niet geheel vlekkeloos, er zijn versterkers die niet werken en nog wat andere technische problemen. Dit heeft overigens geen effect op de intieme sfeer die Hansard weet neer te zetten. Halverwege zijn optreden verlaat zijn band het podium en speelt hij een aantal nummers alleen. Rustige emotionele liefdes nummers beginnen subtiel en zacht en groeien uit tot schreeuwende vol passie gespeelde muzikale hoogtepunten. Dit is een van de vele krachten van Hansard. Zijn talent om de nummers op deze manier in te delen waardoor je als publiek totaal wordt meegezogen in de emotie van het nummer. Met daarnaast zijn prachtige stemgeluid bezorgt hij voor kippenvel in de zaal.

Pareltjes zijn onder andere het mooie ‘Bird Of Sorrow’ en een duet met Lisa Hannigan ‘Falling Slowly’ wat twee van de vele hoogtepunten van deze bijzondere avond zijn. Daarnaast bespeelt hij zijn gitaar bij sommige nummers met zoveel passie en geweld dat het optreden ineens veranderd in een stevige rockshow. De mix van emoties en muziekstijlen is verfrissend en weet het publiek te boeien van het begin tot het eind. Het concert kan ons niet lang genoeg duren en zeker een van de mooiste concerten van 2012. Wat hij ook doet, alles is mooi.

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

Lisa Hannigan foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Lisa Hannigan foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Lisa Hannigan foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso Glen Hansard foto Glen Hansard - 10/12 - Paradiso
 
 
festival logo

SEAN ROWE - 10/12 - PARADISOVoor een verrassend optreden was de Amerikaanse singer-songwriter Sean Rowe...

festival logo

MARTHA WAINWRIGHT - 9/12 - PARADISO De afgelopen drie jaar waren allerminst makkelijk voor Martha Wainwright ....