VERSLAG: Motörhead - 23/11 - Klokgebouw

Podiuminfo was aanwezig bij Motörhead in Klokgebouw voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Motörhead - 23/11 - Klokgebouw

Er gaat geen jaar voorbij zonder dat Motörhead naar Nederland komt. Ook in 2012 spelen ze in ons land en dit keer is het Klokgebouw in Eindhoven aan de beurt. Zonder enige vorm van verandering aan de muziekstijl weet de band rond Lemmy Kilmister al tientallen jaren zalen plat te spelen. Of de ruim 60 jarige rocker het deze keer weer lukt zal nog moeten blijken.

Het klokgebouw is zo goed als uitverkocht maar toch duurt het een tijd voordat het publiek warm wordt. Lemmy opent de avond zoals altijd: ‘This is another Motörhead show’. En daar slaat hij de spijker op zijn kop; hebben ze er naar al die jaren nog wel zin in? Motörhead heeft maar één versnelling en dat is die van vol gas geven. De gehele show spelen ze zoals we gewend zijn van de band, strak en hard maar zonder al te veel rare fratsen. Aan de andere kant zijn de bandleden natuurlijk vrij oud en kan je je afvragen wat je nog mag verwachten van de muzikanten. Het gaat vooral om de oudere nummers die nog steeds staan als een huis. En hoe verder de show vordert hoe meer de muziek een euforisch gevoel bij je opwekt met de harde, luide en snelle muziek. Nummers als ‘Metropolis’, ‘Killed By Death’ en natuurlijk ‘Ace Of Spades’ zijn nummers die nooit gaan vervelen.

Met een valse start heeft Motörhead er uiteindelijk toch een geslaagde avond van gemaakt. Het feest begon met die saaie tante op een verjaardag om vervolgens bij die gezellige oom te eindigen. Rockheld Lemmy is de basgitaar nog steeds de baas en zo lang dat het geval is mag Motörhead blijven touren wat ze willen. Zijn stem klonk dan wel als een stuk schuurpapier op een rotsblok, toch kan je niet anders dan respect hebben voor deze man die vol voor de muziek gaat.

De Motörhead machine gaat onverstoord verder en de echte fans kunnen alweer uitkijken naar de volgende keer. Op 1 juni doet Mötorhead namelijk Nederland alweer aan en staan ze op Fortarock in Nijmegen. Ook dan weten we precies wat we voorgeschoteld krijgen en daar is niks mis mee.

FOTOGRAFIE: Mark Ooms  

Diaries of a Hero foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Diaries of a Hero foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Diaries of a Hero foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Anthrax foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Anthrax foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Anthrax foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Anthrax foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Anthrax foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Motörhead foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Motörhead foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Motörhead foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw Motörhead foto Motörhead - 23/11 - Klokgebouw
 
 

FLORENCE + THE MACHINE - 24/11 - HMHOok het vijfde Nederlandse concert van Florence Welch gaat in de boeken als...

THE XX - 22/11 - VREDENBURG Vanavond speelt The XX in een uitverkochte Vredenburg Leidsche Rijn. De...